Žeruchová nátierka so zelerom
Táto ľahká nátierka je skvelá na raňajky a desiatu pre deti.
Ovocný koláč
Rúru rozohrejeme na 175 °C. Maslo so štipkou soli, 200g cukru a balíčkom vanilkového cukru...
Čili cibuľky s ananásom
Na panvici rozohrejeme olej, pridáme olúpané celé cibule a opečieme ich. V miske zmiešame čili,...
Vajíčková nátierka
Vezmeme si menšiu misku do ktorej si dáme 2-3 lyžice masla (ja dávam podľa vajec) a potom...
Kuracie prsia z cornflakesami
Tento recept je jednoduchý a rýchly. Dá sa urobiť podla seba(čas praženia... )
Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou
Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.
Kurkumové pásiky s hlivou a šampiňónmi
Zo surovín vymiešame cesto a vyvaľkáme ho do hrúbky cca 2 – 3 mm.
Pasírovaná cibuľnačka so šampiňónmi
Cibuľu olúpeme, nakrájame na plátky a urestujeme. Potom ju zaprášime hladkou múkou a chvíľku restujeme....
Hrozienková pita
Takto mám zapísané od mamky. Tento istý koláč svokra volala Mrvenie lokšičke.
Pečené hermelínové fašírky
Veľmi chutné fašírky sa dajú pripraviť aj z obľúbeného plesňového syra....
Bôčik v kapuste
Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...
Syrovo-rozmarínové rožteky
Mojmu muzikovi vymyslam nieco do. Prace co aj zachuti. Vydrží. A. Da sa...
Jablká s penou a cider granitou
Jablková pena: Jablká očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kusy, dáme do kastróla s...
Pralinky z domáceho marcipánu plnené kakaovým krémom
Neodolateľné kúsky z domáceho marcipánu plného mandlí.
Kysnuté koláčiky
Tento recept mám ešte zo školských čias, ktorý si naša rodina oblúbila a hodí sa ku všetkým...
Silvestrovské dipy
Keď je čas oslavovať, pripravte výborné dipy, do ktorých si hostia môžu namáčať pečivo, ...
Affogato s kávovou penou
Granita: Simple sirup (cukor a voda v pomere 1:1 – 13 g cukru a 13 g vody) rozmiešame a...
Gratinovaná banánová tortička
Krásne naaranžované, voňavé, zvláštne. Asi tak by mali vyzerať dezerty na oslavu. Nemusia...
Rezance s citrónovou omáčkou
CITRON UMYJEME HORUCOU WODOU. KORU OSTUHAME A Z CITRONA VYTLACIME STAVU. SALWIU OPLACHNEME OSUSIME NAKRAJAME DAME ICH...
Quiche s morskými plodmi
Cesto: Múku vymiešame so soľou, vajcom a maslom. Do hotového cesta pridáme kypriaci prášok a vložíme...
Syrovobrokoličková variácia študenta
Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...
Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom
Suroviny na cesto vymiešame do tuhej hmoty a necháme odstáť v chladničke približne 15 minút. Z cesta asi...
Salate a lá Alex
Uhorky nakrájame na maličké kúsky. To isté urobíme aj s rajčinami a paprikami. Pridáme kyslú...
Baszomti Lazaňát
Ide o prudko dekadentné lasagne s vrstvami z hnedej ryže, tempehu a domácich paradajok.
Lieskovcovo–hubová plnka
Rúru predhrejeme na 180°C. Maslo rozpustíme vo väčšej panvici a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak....
Cantaloupe meloun s ořechy zalitý javorovým sirupem
Tak jsem připravila já, je možné s medem nebo i jiný meloun, ale vychlazený....