Foto: nelajsia
Inšpirácia z knihy - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá
porcie
príprava
Suroviny
500 g |
|
120 ml |
|
4 lyžice |
|
50 g |
|
300 g (jahody, maliny, kiwi, ...) |
|
1 ks |
|
125 g |
|
25 g |
|
30 g (alebo mandle) |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme šľahačku, pridáme do nej tvaroh, 2 lyž. Baileys, hnedý a vanilkový cukor. Ovocie rozmixujeme na pyré, ale môžeme roztlačiť len vidličkou. Časť z neho si necháme na ozdobu. Ak je veľmi kyslé, dochutíme hnedým cukrom. Na dno pohárov poukladáme piškóty, pokvapkáme zvyšným Baileys.
- 2
Navrstvíme tvarohový krém, posypeme vločkami, prikryjeme ovocným pyré. Pokračujeme znovu piškotami s Baileys, tvarohovou plnkou, vločkami a ovocím, opakujeme do 3/4 výšky pohárov, ozdobíme ovocím, posypeme orechami alebo kúskami čokolády - dáme prikryté do chladničky schladiť.
- 3
Ovocie použijeme podľa toho, aká je sezóna, aké nám chutí - ja som použila ananás a kiwi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu