Foto: akeber
Jednoduchý a rýchli koláč s hroznovými bobuľami. Pre milovníkov tvarohu, kokosu a čokolády :-)
príprava
na 180 C °C
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom. Do žĺtkovej zmesi primiešame 2 PL teplej vody, rozpusteného letného masla, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec jemne s vareškou vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do rúry na 180 C asi tak 20 min. Necháme vychladnúť. Korpus pred nanesením plnky polejeme rovnomerne hroznovou šťavou.
-
2
Postup na plnku: Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh dobre premiešame a na koniec kokosovú múčku, dobre premiešame a dáme do chladničky tak na 15 min stuhnúť. Natrieme na korpus.
-
3
Na plnku poukladáme umyté a vysušené bobule hrozna. Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda dobre rozpustená prilejeme sladkú smotanu, premiešame a polevu vylejeme rovnomerne na koláč.
-
4
Dáme do chladu aby nám poleva stuhla. Najlepšie je nechať odstáť tak 24 h, potom to je ono :-).
-
5
A ešte prierez. U nás sa nevedeli dočkať, krájala som ho ešte nebola poleva dobre stuhnutá. Ovocie na povrchu koláča môžeme obmieňať, tak je vždy iný.
Diskusia k receptu