Foto: egreska
Postup
-
1
Najprv si uvarime ovocnu polevu:Ovocie dame do hrnca zalejeme polovicou vody,pridame cukor a chvilu povaríme.Ked sa cukor rozpustí prilejeme škrob rozmiešany v zvyšnej vode a dobre premiešame.Samozrejme si množstvo upravte podla seba,takisto aj hustotu omačky. KOLAČ:Ruru si predohrejeme na 200 st.Čokoladu si rozpustime nad parou ,odoberieme z pary a vmiešame maslo nakrajane na male kocky.Miešame kym sa neroztopí.V dalšej miske si vyšlahame vajcia s cukrom do tuhej peny.Pomaly vmiešame čokoladovu zmes a nakoniec muku.
- 2
Formičky si vymastime a vysypeme a postupne zmes lyžicami nalievame tak do 3/4.Pečieme len 10 minut aby bol stred tekuty.Nenechavajte v rure dlhšie pretoze formičky su riadne horuce,ono to v nich ešte dojde.Mne vyšlo z tohto množstva asi 7 misiek.Kolačik vyklopíme na tanier a prelejeme polevou.Mozete použit aj zmrzlinu alebo šlahačku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
super
Ale sem tam zhrešiť treba! :-)