Foto: dada777
Jednoduché sladké jedlo, ktorému sa určite potešia deti. Moja žemľovka je vhodná pri bezmliečnej diéte, je pripravená s rastlinným pohánkovým tvarohom. Pri príprave som Zobraziť celý popisJednoduché sladké jedlo, ktorému sa určite potešia deti. Moja žemľovka je vhodná pri bezmliečnej diéte, je pripravená s rastlinným pohánkovým tvarohom. Pri príprave som použila domáce bezmliečne pečivo, pri prekladaní na tanier sa mi rozpadla, ale na chuti jej to neubralo. Môžete si ju pripraviť aj v mliečnej verzii s klasickým tvarohom z kravského mlieka...
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zapekaciu misu vytrieme olejom. Dva rohlíky nakrájame na kolieska a uložíme na dno misy.
- 2
Rastlinné mlieko rozšľaháme s vajíčkami a lyžicou a zalejeme ním rohlíky v zapekacej mise.
- 3
Tvaroh ochutíme cukrom a vmiešame do neho žĺtok a túto masu nanesieme na vrstvu rohlíkov. Na tvaroh pokladieme vykôstkované čerešne, ktoré prikryjeme ďalšou vrstvou nakrájaných rohlíkov. Túto vrstvu znovu polejeme rastlinným mliekom s vajíčkami a nakoniec ich pokvapkáme jemne olejom. Pečieme pri teplote 180°C dozlatista.
- 4
Pečieme pri teplote 180°C dozlatista. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu