Tvarohová žemľovka bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 3. júla 2013
Tvarohová žemľovka bez mlieka
Foto: dada777

Jednoduché sladké jedlo, ktorému sa určite potešia deti. Moja žemľovka je vhodná pri bezmliečnej diéte, je pripravená s rastlinným pohánkovým tvarohom. Pri príprave som použila domáce bezmliečne pečivo, pri prekladaní na tanier sa mi rozpadla, ale na chuti jej to neubralo. Môžete si ju pripraviť aj v mliečnej verzii s klasickým tvarohom z kravského mlieka...

3
porcie
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

4 - 6 ks
250 g
100 ml
250 ml
2 ks
1 ks
 podľa chuti
 na posypanie
500 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zapekaciu misu vytrieme olejom. Dva rohlíky nakrájame na kolieska a uložíme na dno misy.

  2. 2

    Rastlinné mlieko rozšľaháme s vajíčkami a lyžicou a zalejeme ním rohlíky v zapekacej mise.

  3. 3

    Tvaroh ochutíme cukrom a vmiešame do neho žĺtok a túto masu nanesieme na vrstvu rohlíkov. Na tvaroh pokladieme vykôstkované čerešne, ktoré prikryjeme ďalšou vrstvou nakrájaných rohlíkov. Túto vrstvu znovu polejeme rastlinným mliekom s vajíčkami a nakoniec ich pokvapkáme jemne olejom. Pečieme pri teplote 180°C dozlatista.

  4. 4

    Pečieme pri teplote 180°C dozlatista. Pri podávaní posypeme práškovým cukrom.

    Tvarohová žemľovka bez mlieka - obrázok 4

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: