Anglické veľkonočné judášky
Naj buchtičky na veľkonočné raňajky so šálkou kávy či čaju. Tieto judášky, z angl...
Zapečené rybie filety/filé
Tento recept je výsledkom snahy o prípravu netradičného pôstneho jedľa napríklad na Veľký piatok, alebo na...
Volské oko úplně jinak
Tak se mně ani nechtělo tenhle recept dávat. Ale když je to tak strašně dobré...
Špagety na môj spôsob
Tento recept patrí medzi moje obľúbené, je ľahký, rýchly a veľmi chutný.
Plnený morčací rezeň v syrovom cestíčku
Rezne, či už plnené, alebo nie, z času na čas, dobrá klasika...
Krém karamel - Крем карамел
Je to bulharská verzia "Creme brulee", o niečo jednoduchšia a úspornejšia na čas. Príprava mi...
Letná polievka z pečenej zeleniny
Vlastne všetko čo je teraz bežne v záhradke a je tak úžasná že ju sem musím zapísať...
Rizoto a la kuba
Krúpy predvaríme vo vriacej osolenej vode asi 20–25 minút. Sušené huby namočíme do vlažnej vody...
Marinovaný baklažán
Včera sem @Cesminaz pridala recept na predjedlo z baklažánu. Sľúbila som jej tento trošku odlišný receptík...
Ovsené proteínové lievance s čučoriedkami
„Chutí to tak dobre až sa mi ani nechce veriť, že to nie je tak nezdravé“...
Mleté morčacie mäso v miske
Takto upravené morčacie mäso je veľmi dobré. Omnoho chutnejšie ako klasické fašírky.
Azu na tatársky spôsob
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za...
Pupáčky
Do vlažného mlieka dajte lyžicu cukru a droždie. Nechajte vykysnúť. Hotový kvások nalejte do múky,...
Šľahačkové pufky
Recept je veľmi jednoduchý, zvládne ho aj malé dieťa a pritom je veľmi chutný
Jednoduché žemličky
Z droždia, cukru a vlažnej vody si pripravíme kvások. Do misy si dáme múku, ...
Penne a la Olivo
Je to veľlmi rýchly, lacný a chutný recept, stvorený na rýchlu večeru. všetko...
Košíčky z kuracích pŕs
Dneska som skusila tento sposob zapekania kuracieho masa. Maso bolo chutne, zapekalo sa vo vlastnej...
Slaninkové slimáčiky
Obľúbený na oslavy, návštevy, či na Silvestra. kto nemá rád slaninku, môže nahradiť...
Kysnutý makový koláč - chryzantéma
Koláč z rýchleho kysnutého cesta, s ktorým sa pracuje hneď. O čo viac času ušetríme...
Veľkonočné plnené vajíčka
pripravujeme často, nielen na veľkú noc, ale aj rôzne oslavy, stretnutia...
Narodeninová torta - Mandala na zjedenie:)
Použitie Mandál vždy a všade. Napríklad aj na výbornú ovocnú tortu.
Falošné fánky z acidofilného mlieka
Všetko vysypeme - vlejeme do misky a spracujeme mixérom, alebo ručne.
Raw rizotto s dubákmi
živá strava je pre mňa obrovskou zábavou, rada trávim čas v kuchyni a experimentujem. Ani...
Linguine po neapolsky
Taliani tvrdia, ze cim menej surovin, tym lepsi vysledok. Tento recept je toho dokazom....
Zapečené prekladané zemiaky s hubami
Milujem hríby, kebyže je na mne, dávam ich asi všade, kam sa len dá....
Jelenie plátky s borievkovou omáčkou a zelerom
Z oleja, korenia na divinu, borievok a červeného vína namiešame marinádu. Jelenie mäso nakrájame...
Koktail »Med a Baileys«
Môj dnešný výtvor - nápoj, ktorý by mal byť servírovaný s objatím... :)