Čučoriedkové rezy s parížskou šľahačkou fotorecept
Foto: ancicka
Výborné lahodné a excelentné rezy.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
Piškóta: | |
5 ks |
|
6 PL |
|
8 PL |
|
1 dl |
|
2 ČL |
|
2 2,5 dl |
|
podľa chutí |
|
Krémová plnka: | |
1/2 l |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
250 g (Hera) |
|
200 g |
|
2 ks |
|
podľa návodu |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme sibielky,pridáme cukor a ešte do tuhá vyšľaháme.Pridáme žltky a olej zľahka zašľaháme.Pridáme múku s kypriecim práškom,zamiečame a vylejeme na plech s papierom a upečieme.
-
2
Maslo vyšľaháme s cukrom na jemno.
-
3
V mlieku uvaríme puding a za občasného miešania necháme vychladnúť.Vychladnúty puding spojíme s vyšľahaným maslom a ešte dobré vyšľaháme.
-
4
Na piškotu rovnomernevylejeme lyžicou všetkú šťavu z cedených čučoriedok,tak aby piškota bola poliatá celá.Ja som ešte pokvapkala rumom.Na piškotu potom rovnomerne rozložíme čučoriedky.Na to potom natrieme plnku a pokrájame na rezy.
-
5
Ušľaháme si šľahačku podľa návodu a
-
6
na každý rez nastriekáme šľahačku.Môže sa šľahačka natrieť na koláč a tak pokrájať.Je to už na ľubovôli každého ako si to zvolí.
-
7
Tento zákusok je nielen fajnový ,ale je aj "pán excelens" lebo je štvorfarebný. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu