Netradičný hummus

tornadolue - fotkatornadolue, 25. februára 2011

Hummus robím často tak, ako sa má - s cícerom. Ale zmena je život a preto som vyskúšala recept z blog.fatfreevegan.com.

8
porcií

Suroviny

1 hrnček
2 KL
2 PL
1 PL
4 strúčiky
2 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľu si namočíme na 8 hodín. Varíme ju, kým nie je mäkká, asi hodinu. Vodu zlejeme, ale trochu vody si ponecháme.

  2. 2

    Fazuľu rozmixujeme s trochou vody, v ktorej sa varila. Postupne pridávame tahini, olivový olej, citrónovú šťavu a stále mixujeme. Nakoniec hummus dochutíme podrvenou rímskou rascou, pretlačeným cesnakom a soľou.

  3. 3

    Množstvá surovín si pokojne prispôsobte podľa svojej chuti.

Diskusia k receptu

jatanika
hummus mi chutí... fazuľa tiež... foto sa mi páči... asi skúsim aj ja....
sissi29
Ako robíš tradičný humus? Tak isto len namiesto fazule použijes cícer?
jarunka
Moja kamaratka to tiez vyskusala z obycajnej fazule a bolo to dobre.
marienka44
@Tornadolue ,k comu sa to podáva? Tie cudzokrajné koreniny nemám, nemôžem to teda vyskúšat. Tu v okoli mojho bydliska /SR/ sa varí fazulova kasa. Je to podobné?
alena45
marienka, tahini pasta sa bežne predáva v biopotravinách alebo v zdravej výžive, sú to vlastne len prelisované sezamové semiačka, možno opražené. Keď som ju nemala, tak som nasucho opražila sezamové semiačka a dala ich do mixéru spolu s cícerom.
danculka
Nemusí to chutiť zle, ale na pohľad by som si to nevybrala,z cíceru robievam,mala by som to vyskúšať...
babav
Urcite chuti dobre, od originalu sa lisi farbou.Mozno biela fazula by bola viacej podobna ciceru(?!)
bodenloos
hehee humus mam rad , a toto je skoro ako falosne gastanove pyre :), dobra myslenka
lucylee
ja som hummus robila iba raz, ale dala som veľa tahini pasty a bolo to takmer nejedlé...takže hovoríš hrnček strukoviny a 2 PL tahini?
tornadolue
Ja mám také chute a mne tie 2 PL stačia, radšej privítam viac cesnaku (mala som riadne tučné strúčiky). Ale keď ochutnal manžel, na jeho výslovné želanie som pridala ešte 1 lyžicu a aj to mi ešte chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia