Kávové linecké koláčiky

martinka00141 - bez fotkymartinka00141, 18. decembra 2013

Tento recept, som prvý krát robila po urgenciách u nás doma že by si dali dajaký kávový koláčik, a keďže viem že linecké sú Zobraziť celý popisTento recept, som prvý krát robila po urgenciách u nás doma že by si dali dajaký kávový koláčik, a keďže viem že linecké sú u nás obľúbené tak som kávu primiešala do lineckého cesta a recept bol na svete :)

30
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
100 g
35 g
2 dcl (zliať sós, pridať iba vodu)
1 ks
1 bal
200 g




Postup

  1. 1

    Z hladkej múky, žĺtka, kávy ( najlepšie instantná Nescafe, do cesta pridávame prášok nie uvarenú kávu!! ), cukru, vanilk. cuk. vymiešame vláčne cesto Popri miešaní prilievame kávu (prilievame len vodu s uvarenej kávy z ktorej sme odstránili sós).

  2. 2

    Cesto necháme odstáť v chlade stačí aj 1 hodinku. Následne cesto rozvaľkáme a vykrajujeme. Po uložení na plech pečieme v predom rozohriatej rúre pri 180 stupňoch približne 15 minút. Po dopečení a vychladnutí potrieme džemom, polejeme čokoládou a necháme stuhnúť -

Diskusia k receptu

martamm
Pokiaľ viem, do lineckého cesta patrí aj tuk, zabudla si ho napísať do receptu, alebo tento recept je bez tuku?
huck
urcite si zabudla na maslo....
tinca
no práve pozerám,kde je tuk,robí sa pomer 3:2:1 ?
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Linecke pečivo neobsahuje kávu:-( tuk isto do kávových keksov chýba,pripajam sa k tým,čo si to všimli
sany11
Tá poleva mi nieco pripomína : ) no moc to nevyzerá tak dobre.
violeta
Aj mňa by zaujímalo, či sa dajú upiecť aj bez tuku a či nie sú tvrdé....@Martinka00141 mohla by si tento recept upresniť, celkom rada ten tuk v koláčikoch ušetrím :-) Ďakujem
martinka00141
Áno ospravedlňujem sa zabudla som na maslo( ale som tiež len človek) už som ho pripísala ale chcem Vám povedať že idú tieto koláčiky spraviť aj bez masla budú trošku tvrdšie ale ideálne na namáčanie do kávy :)
A keby ste mi nepovedali že linecké neobsahujú kávu tak by som nevedela :D :D :D keď napíšem do receptu že som do lineckého cesta primiešala kávu tak to asi viem !!!
gubics
Neurážaj sa, Varecháčky sú skúsené kuchárky, takže si všimnú aj maličkosti ktoré si chcú upresniť. A linecké cesto nie je linecké, keď je tvrdé, tie sa práve vyznačujú tým, že sú krehké . Ja osobne mám rada linecké cesto, ale nemám rada namáčať koláčiky do kávy.(Podľa mňa je to detinské - ale proti gustu žiaden dišputát).
gubics
Ešte som zabudla - keby si urobila kávový krém, možno by si vytvorila nejaký originálny recept.
evanaaa
Cesto je síce linecké. ale myslím si, že pridaním kávy sa nestal veľký prehrešok, práveže ochutí to cesto, kávové mám rada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia