
Celozrnná pizza
Tento recept na pizzu som sem už raz dávala, ale nedá sa mi zmeniť a chcela...

Tuniaková nátierka od Betky
Kamarátka Betka robí úžasnú nátierku tak som ju skúsila urobiť aj ja.

Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco
Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...

Hrachová kaša
Takýto prívarok sme my doma volali "čučpajs" neviem, odkial je takýto názov , ale je to...

Pestré ragú so slovenskou ryžou
Toto ragú je z bravčového pliecka, koreňovej zeleniny, jarnej cibuľky, chilli papričky, zeleného...

Zapečený plnený baklažán
Baklažán prekrojíme na polovicu a vydlabeme. Osolíme a naplníme mäsovou plnkou.

Kokosový cuketový koláč
Keď máte v záhradke cuketu a neviete, čo s ňou, rozhodne skúste tento skvelý koláčik....

Šampiňóny pečené na zemiakoch
Toto varím veľmi často lebo je to rýchle a robím v rôznym obmenách - šampiňóny sa dajú...

Zdravá pizza z ovsených vločiek a tuniaka
Keď nevieš, čo na obed, prípadne chceš málinko zhrešiť na večeru, tak toto je...

Čokoládové oválky
Suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme. Rozvaľkáme a vykrajujeme oválky. Uložíme na papierom vyložený plech....

Ukrajinský boršč
Je nespočetné množstvo receptov na boršč - sýtu polievku, ktorú milujem ... Tento je...

Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre
Ďalšia inšpirácia na placky. Technológia získania škrobu je odkukaná od eraserhead a 2010, netraba žiadnu...

Ovocný zákusok
Je to u nás obľúbený zákusok. Nie je veľmi sladký, je v ňom ovocie, tvaroh a my...

Špenát, ktorý ľúbia všetci
Zaujímavá modifikácia prípravy klasického špenátového prívarku so zaujímavou predlohou na servírovanie.

Květákový salát na způsob bramborového
Tento salát se hodí na léto. Není tak "těžký" jako z brambor a pokud místo majonézy...

Plnené zemiaky
Zemiaky sú u nás celkom obľúbené. Pripravujeme ich na rôzne spôsoby. Keď sa zadarí vypestovať...

Pečené kura s ryžou a smotanou z jedného pekáča
Keďže nemám rada komplikované varenie s viacerými hrncami, tak som aj klasiku šupla do jedného pekáča a...

Zemiaková nátierka
Túto nátierku som prvý krát robila pred rokmi a akosi som na ňu aj zabudla. Dostala...

Džem z čiernych a červených ríbezlí
Toto bude moje prvé tohoročné zaváranie. Odignorovala som čerešne aj jahody. No ríbezľový lekvár na...

Perkelt z baraniny alebo jahňaťa
Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré...

Patizóny v sladkokyslom náleve
Keďže je čas zavárania a u nás doma uhorky v sladkokyslom náleve moc "nejdú", tak pridávam...

Cestovinový šalát
Keďže na internáte sa nenájde mnoho surovín, rozhodla som sa experimentovať a vytvorila som niečo, ...

Korenistá špecialita
Tento recept poznám už veľmi dlho a patrí k mojim "rýchlym jedlám". Rýchlo sa pripraví a...

Jednoduchá polievka z hlivy
Hliva je krásna, hliva je chutná, hliva je voňavá, hliva je zdravá, hliva je priaznivopôsobiaca na...

Paradajková kapusta
Po sviatkoch sme prejedení mäsa. Je čas spraviť niečo ľahké. Toto jedlo má manžel rád....

Jahodovo-jogurtová torta
Trochu som skúšala a podarila sa mi táto fantastická letná torta. Je veľmi jemná, lahodná,...