už ma nebaví stále kupovať šľahačku tak si vyrobím doma vlastnú a vydrží nevyšľahaná aj týždeň. A po vyšľahaní neskysne ani po 4 dňoch. Zobraziť celý popisuž ma nebaví stále kupovať šľahačku tak si vyrobím doma vlastnú a vydrží nevyšľahaná aj týždeň. A po vyšľahaní neskysne ani po 4 dňoch. Skúste ju
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Ceru a maslo nakrájame do mlieka a necháme na plyne rozpustiť, nesmie variť. Dáme do mixéra a mixujeme 5 minút. Pridáme vajce a cukor a mixujeme ešte 5 minút. Vychladnutú zmes dáme na 12 hod. do chladničky. Podľa potreby vyšľaháme na tuhý krém.
Čokoládový krém:
2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla
Šľahačkový krém:
1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery
Príprava -
I. deň
Čokoládový krém:
mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť). Zmes tri minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu.
Šľahačkový krém:
mlieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok, tri minúty mixujeme a odložíme do chladničky.
II.deň
-upečiem piškot a už len plním vyšľahaným krémom.
Pouzivat ceru, to ma odradza...
Je to zaujímavý recept, určite vyskúšam.
Ved vtedy neexistovali otvorene obchody 24/7 ako je tomu dnes.