Šľahačka domáca mňam

twixinka - bez fotkytwixinka, 19. mája 2012

už ma nebaví stále kupovať šľahačku tak si vyrobím doma vlastnú a vydrží nevyšľahaná aj týždeň. A po vyšľahaní neskysne ani po 4 dňoch. Zobraziť celý popisuž ma nebaví stále kupovať šľahačku tak si vyrobím doma vlastnú a vydrží nevyšľahaná aj týždeň. A po vyšľahaní neskysne ani po 4 dňoch. Skúste ju

15 minút
príprava

Suroviny

1/2 l
1 ks
10 dg
1 ks
5 lyžíc




Postup

  1. 1

    Ceru a maslo nakrájame do mlieka a necháme na plyne rozpustiť, nesmie variť. Dáme do mixéra a mixujeme 5 minút. Pridáme vajce a cukor a mixujeme ešte 5 minút. Vychladnutú zmes dáme na 12 hod. do chladničky. Podľa potreby vyšľaháme na tuhý krém.

Diskusia k receptu

tetrisss
Takuto s vajcom nepoznam, inak kedysi sme veru taku s cerou vyrabali a naozaj, bolo to velmi chutne, akurat nie vzdy sa podarila vyslahat, super plnka do letneho kolacika.
eldina
koľko je toho? či sa to vôbec oplatí....vdaka
tatranocka
Moja mamka si robila šľahačku z 0,25 l mlieka,v ktorom roztopila 125gr masla a po vychladení to vyšľahala.
micca
mna by zaujimalo to surove vajicko ked vydrzi slahacka v chladnicke tyzden
evanaaa
Aj ja poznám tú verziu, ako udáva @tatranocka , len maslo a mlieko ( najlepšie plnotučné), trochu spolu prevariť a nechať aj do druhého dňa v chladničke. S tým vajcom je to divné, veď to sa v žiednej šľahačke nevyskytuje, cukor sa pridá pri šľahaní, no, neviem, treba skúsiť.
viera1
Nemá to konzistenciu už skôr krémovitú ?
mojack
Tento krém mám uvedený v mojich receptoch pod názvom HARLEKYN.

Čokoládový krém:
2 dl mlieka, 100g čokolády na varenie, 180g riadneho masla
Šľahačkový krém:
1/2 l mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30g práškového cukru, 100g riadneho masla , 200g Cery
Príprava -
I. deň
Čokoládový krém:
mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť (nie variť). Zmes tri minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a odložíme na 24 hodín do chladu.

Šľahačkový krém:
mlieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém. Nakoniec pridáme žĺtok, tri minúty mixujeme a odložíme do chladničky.

II.deň
-upečiem piškot a už len plním vyšľahaným krémom.




radulienka
Každý robí podľa svojho, ja si uložím a vyskúšam, zdá sa mi to byť vynikajúce, vďaka za recept!
marcy
neviem posúdiť kvalitu tejto šľahačky,ale ja si budem klasicky....cera a surové vajíčko sú dôvodom
astheart
A jsme zase u těch tuků, hehehehe . Nevím, ale použít Ceru do šlehačky se mi příčí.......
twixinka
to vajce sa dáva počas šľahania do horúcej zmesi tak sa viac menej uvarí a viem cera je tuk ale pár krát do roka konzumovať takéto zákusky nikoho nezabije
surincicka
je smiešne komentovať že Cera je tuk - originál šľahačka zo smotany je hádam bez tuku?
Je to zaujímavý recept, určite vyskúšam.
radox1
ja zasnem na takymito alchymiami,ktore nahradzuju ci uz pravu smotanu,majonezu a podobne.nazvite si to ako chcete,len nie slahacka.nic sa nevyrovna lahodnej chuti pravej smotany.
honestka
@radox1 : tato metoda je velmi stara, ja ju poznam iba s maslom a casto sa v kuchyniach pouzivala, ked nebol dostatok slahacky v obchodoch alebo si niekto zmyslel urobit kolacik a obchod bol uz zavrety.
Ved vtedy neexistovali otvorene obchody 24/7 ako je tomu dnes.
radox1
ano,metodu staru poznam,ale len tu pl.mlieko s maslom.
lubica1963
maslo na domácu šlahačku sa používa klasické (ako na chlieb) alebo tuk(smetol)
babika
nerobila som ešte domácu šľahačku,tak skúsim ako bude chutiť,dnes som robila gaštanové rezy,to nemalo chybu,fantastický zákusok,chutil všetkým aj mojej 91 ročnej mamke,čo ma teší




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia