Hustý hráškový krém

jenni - fotkajenni, 4. mája 2014
Hustý hráškový krém
Foto: jenni
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
4 ks
750 ml alebo vývar
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Hrášok uvaríme vo vode spolu so zemiakmi. Ak chcete môžete použiť zeleninový vývar, ja som pridala pol kocky bujónu. Hrášok spolu so zemiakmi varíme približne 20 minút a potom všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.

  2. 2

    Polievku dochutíme soľou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, kto chce, môže pridať štipku chilli. Polievku môžete zjemniť trochou rastlinnej smotany, napríklad sójovou.

  3. 3

    Všetko premiešajte a nechajte polievku ešte chvíľku povariť. Odstavte z plameňa a ozdobte smotanou.

Diskusia k receptu

radost
vyzerá pekne..určite chutne jedlé...ešte mám posledný mrazený hrášok-uvarím..
doplním:
hrach-suchý..žltý alebo zelený..varím z neho tiež polievku alebo kašu..
hrášok-mladý..zelený..zeleninové polievky..rizoto..prílohy..alebo aj táto dobrota..
píšem preto -že v postupe si použila slovo hrach..
:-)
želám ti pokojnú-hoc studenú a veternú-nedeľu..
jenni
ďakujem za upozornenie, prepíšem :)
marianne
hrachu som nasadila ako o zivot,tak sa mi neskor tvoj recept pride...vyzera vyborne
safran
@Jenni , prečítala som si Tvoj profil a veľmi sa mi páči, rovnako ako Tvoj hráškový krém, až na ten bujón. Prečítala si si na ňom všetky tie drobné písmenká?
pusta
krém perfektný, chutný, mne ten domáci vývar neprekáža, aspoň tak som pochopila, že nie vývar zo zemiakov, práve naopak.
@Jenni , tvoja stránka na FB, čo máš v profile uvedenú, nefunguje. skús sfunkčniť :-) dakujem.
klotilda
Krémové polievky máme radi. Bujón nám vôbec neprekáža, raz za čas, prečo nie ?
eviana
Hráškovú robievam, máme radi, aj táto Tvoja vyzerá prudko jedlo :)
jenni
bujón mám z bio obchodu, čiže viem čo tam dávam a nekupujem si tie bežné nekvalitné a fb stránka neviem prečo nefunguje, už minule som si to všimla, tak sa na to pozriem teda :) a ďakujem za ohlasy, či už pozitívne alebo nejaké tie upozornenia, vďaka :)
janger
Vyborna kremova polievka. Ja sice sojovu smotanu nepouzivam, dala by som si trosku 'normalnej'. A aj fotka je velmi pekna :-).
pusta
@jenni , dakujem :-) už somm tvoju stránku lajkla :-)))
máš tam perfektné veci.
jenni
@pusta ďakujem pekne za pochvalu, cením si to :)
@zuzananoskova ja vás na vareche "sledujem" už dlhšie, taktiež na stránke, takže ďakujem :)
a tiež ďakujem aj všetkým ostatným :)
safran
@Jenni , ja som v Tvojom veku robila iné kiksy :-) takže klobúk dolu... nič v zlom, nepýtala som sa, kde kupuješ bujón, ale či si prečítala všetky tie malé písmenká - niekedy viera nestačí - ver mi :-)
jenni
@safran nie je to len o viere, poctivo si studujem zlozenia a s mobilom v ruke googlim ecka, ale v takychto veciach staviam asi na bio skor, lebo v klasickom obchode malokedy najdes nieco, co by nebolo skodlive. nie je to ani bio moda, ale su potraviny ktore sa oplati kupovat v lepsej kvalite ktoru najdes skor v bio ako nebio..snazim sa davat pozor na taketo veci, ktore suvisia so zdravim, šanujem si :) aj ked je otazne, ci tie zlozenia uvedene na obaloch su doveryhodne, ktovie :) papier znesie :D
evanaaa
Takáto hrášková je iste dobrá, mám ich rada (aj brokolicovú), len ja do nich nedávam zemiaky, robím čiste len z danej zeleniny, ale asi si ich dala miesto múky, aby zahustili polievku. A čo sa týka É-čok, nedávno nejaký odborník, alebo kto to bol, vyprával, že nie všetky sú škodlivé a niektoré sú aj potrebné, dokonca aj článok podobný bol, takže len uvážiť, ktoré si vyberieme. Veď to by sme už vôbec nič nesmeli kupovať a jesť a zloženie potravín si väčšinou čítam aj ja, no niekedy nie je na výber.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia