Foto: jenni
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Hrášok uvaríme vo vode spolu so zemiakmi. Ak chcete môžete použiť zeleninový vývar, ja som pridala pol kocky bujónu. Hrášok spolu so zemiakmi varíme približne 20 minút a potom všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
- 2
Polievku dochutíme soľou, čiernym mletým korením, muškátovým orieškom, kto chce, môže pridať štipku chilli. Polievku môžete zjemniť trochou rastlinnej smotany, napríklad sójovou.
- 3
Všetko premiešajte a nechajte polievku ešte chvíľku povariť. Odstavte z plameňa a ozdobte smotanou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
doplním:
hrach-suchý..žltý alebo zelený..varím z neho tiež polievku alebo kašu..
hrášok-mladý..zelený..zeleninové polievky..rizoto..prílohy..alebo aj táto dobrota..
píšem preto -že v postupe si použila slovo hrach..
:-)
želám ti pokojnú-hoc studenú a veternú-nedeľu..
@Jenni , tvoja stránka na FB, čo máš v profile uvedenú, nefunguje. skús sfunkčniť :-) dakujem.
máš tam perfektné veci.
@zuzananoskova ja vás na vareche "sledujem" už dlhšie, taktiež na stránke, takže ďakujem :)
a tiež ďakujem aj všetkým ostatným :)