Foto: danda3
Recept som mala už dávno vystrihnutý zo Života, ale až teraz došlo na jeho realizáciu, pretože mi ostal jeden karfiol a robiť opäť smažený Zobraziť celý popisRecept som mala už dávno vystrihnutý zo Života, ale až teraz došlo na jeho realizáciu, pretože mi ostal jeden karfiol a robiť opäť smažený sa mi vôbec nechcelo, tak som si spomenula na takúto úpravu, je super, že za studena, takže do horúčav ako stvorený.
príprava
Postup
-
1
Karfiol rozoberiem na ružičky a dáme variť do osolenej vody, nesmie byť rozvarený, radšej chrumkavý.
-
2
Potom ho nastrúhame na hrubo.
-
3
Na jemno nastrúhame mrkvu...
-
4
...uhorky a nakoniec...
-
5
..vajcia, tie tiež nahrubo. Ja som úplne zabudla na cibuľu, takže aj tú si pekne najemno nakrájame a pridáme do "tresky!.
-
6
Pripravíme si zálievku - zmiešame smotanu, jogurt, horčicu, umeocot alebo šťavu z citróna, podľa potreby pridáme šťavu z uhoriek. Množstvo jogurtu a smotany si prispôsobte podľa chuti a veľkosti karfiolu.
-
7
A pridáme do zeleninovej zmesi. Podľa chuti dáme soľ, korenie, trošku olivového oleja, premiešame.
-
8
Naplníme do vhodných nádob a dáme chladiť. Podávame s pečivom alebo chlebíkom. Dobrú chuť! ♥
nem vecer priatelom.
Ahoj, buď smotana alebo jogurt alebo aj aj v pomere cca 300 g, pomer podľa chuti si treba upraviť.
Ďakujem za vyskúšanie.