Foto: roman123
Tento dezert je môj veľmi obľúbený a to nie len preto, že je veľmi chutný a každý ho zbožňuje, ale je aj veľmi jednoduchý Zobraziť celý popisTento dezert je môj veľmi obľúbený a to nie len preto, že je veľmi chutný a každý ho zbožňuje, ale je aj veľmi jednoduchý na prípravu.Keďže sa nepečie, jeho prípravu zvládnu aj menej skúsený kuchtíci.
Suroviny
250 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
250 g |
|
1 bal. dvojradové |
|
250 ml cca |
|
podľa chuti alebo mandľovú arómu |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Ako prvé si uvaríme zrnkovú kávu (takú silnejšiu) a necháme ju vychladnúť.Precedíme ju cez sitko a pridáme amareto alebo mandľovú arómu.Ja dávam jedno, alebo druhé, podľa toho či to robím do roboty, alebo na doma.Odložíme nabok.
- 2
Do misy vylejeme smotanu na šľahanie a šľaháme.Postupne ako nám smotana hustne pridávame stužovač a práškový cukor.Keď už je šľahačka hotová, pridáme maskarpone a ešte poriadne premixujeme nech sa nám všetko pekne spojí.
- 3
Nájdeme si misu podľa potreby.Piškóty namáčame do kávy a vykladáme nimi spodok misy.Pozor: nenechávajte piškóty príliš dlho namočené v káve, lebo budú veľmi rozmočené.Piškótu stačí nechať ponorenú v káve tak 1-2 sekundy.
- 4
Keď máme spodok vyložený piškótami, nanesieme prvú vrstvu krému, ktorý sme si pripravili.
- 5
Následne dáme druhú vrstvu piškót a hneď na ne aj druhú vrstvu krému.Posypeme kakaom a necháme odležať najlepšie do druhého dňa nech piškóty pekne zmäknú. Hotovo a dobrú chuť.
- 2
Diskusia k receptu