Torta s kávovým krémom a parížskou šľahačkou
Foto: sladkacokolada
na 200 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
60 g |
|
1/2 bal. |
|
10 g |
|
troška |
|
štipka |
|
50 g |
|
|
|
2 dcl |
|
30 g |
|
30 g |
|
1/2 bal. |
|
200 g |
|
2 k.lyžičky |
|
|
|
500 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2-3 lyžičky |
|
Postup
-
1
Na korpus si vyšľaháme bielka s troškou soli dotuha, pridáme kryš.cukor, prešľaháme dohladka, pridáme žĺtka. Nakoniec pomaly pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypr. práškom. Upečieme 200 stupňov-15 min.
- 2
Pomaly privedieme k varu šľahačku s čokoládou a kakaom. Neprevariť! Rozmiešať čokoládu dohladka a nechať vychladnúť. Na 24 hod. ju dáme do chladničky. Takže nezabudnúť pripraviť deň vopred. Na druhý deň pridáme stužovač a vyšľaháme.
- 3
Na krém uvaríme mlieko s pudingom, kryšt. a vanilk. cukrom. Do vychladnutého zašľaháme maslo a kávu.
- 4
Na korpus natrieme krém aj šľahačku.
- 5
Pripravíme si ozdoby z čokolády. Na tanier si natiahnem celofán , dobre pripevním zospodu, aby sa nezošmykol. Roztopím čokoládu , ktorú dám do sáčku, na ktorom spravím malý otvor a striekam rozne ozdoby: kolečká, paličky, esíčka, slniečka, písmenká...Dáme stuhnúť do chladničky, po stuhnutí, čo trvá krátko, možme zlúpnuť z fólie a používať. Zvyšné ozdoby sa dajú uskladniť v chladničke, alebo mrazničke.
- 6
Tortu ozdobíme a podávame.
- 2
Neviem veľmi zdobiť torty,ale tvoj nápad na fólii ma veľmi potešil,preto že toto by som zvládnuť mala.
a krem sa fakt podaril takze aj tuto torticku davam do KK a urcite vyskusam, kavova plnka juuuj :) vyzera to vyborne!
@jataninka káva a čokoláda sú určite dobré, ale vyskúšaj káva a šlahačka s čokoládou:) to je delikatesa
Vďaka. No nechcela som tým zneistiť yanah. Myslela som, že sa pridá.