Negerschnitten - čierny zákusok fotorecept

betinka60 - fotkaBetinka60, 13. apríla 2019 10:27
Ďalšie recepty »
Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept)Foto: Betinka60

Tento recept mám z Rakúska, dala mi ho jedna 86-ročná babička, ktorá ho aj urobila a mne nesmierne chutil.

25-30
porcií
40 min
príprava
30 min
na 200 °C

Suroviny

5 ks
30 dkg
30 dkg
2 PL
1 bal.
125 ml
125 ml teplá
Plnka:
25 dkg (čajové)
12 dkg
1 bal.
1/2 l
1 PL
2 PL
Poleva:
12 dkg
2 PL
20 dkg
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky, cukor, olej a vodu vymiešame do peny. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame do hmoty spolu s vyšľahaným snehom z bielkov.

    Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.

    Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečieme pri 200 °C asi 20-30 minút. Z upečeného korpusu vrchnú kôrku zoškriabeme, aby sa plnka od neho neoddeľovala.

    Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, spojíme s vychladnutým uvareným pudingom zo Zlatého klasu,1 lyžice výberovej múky a z mlieka. Krém ochutíme rumom a natrieme na vychladnutý koláč. Poleva: Čokoládu, maslo a olej vymiešame vo vodnom kúpeli do hladka. Polovychladnutú polevu natrieme na plnku. Veľmi chutný a jemný zákusok. Dobrú chuť!

    Negerschnitten - čierny zákusok (fotorecept) - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist