Negerschnitten - čierny zákusok fotorecept
Foto: Betinka60
Tento recept mám z Rakúska, dala mi ho jedna 86-ročná babička, ktorá ho aj urobila a mne nesmierne chutil.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
30 dkg |
|
30 dkg |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
125 ml |
|
125 ml teplá |
|
Plnka: | |
25 dkg (čajové) |
|
12 dkg |
|
1 bal. |
|
1/2 l |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Poleva: | |
12 dkg |
|
2 PL |
|
20 dkg |
|
Postup
-
1
Žĺtky, cukor, olej a vodu vymiešame do peny. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešame a postupne pridávame do hmoty spolu s vyšľahaným snehom z bielkov.
-
2
Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech.
-
3
Upečieme pri 200 °C asi 20-30 minút. Z upečeného korpusu vrchnú kôrku zoškriabeme, aby sa plnka od neho neoddeľovala.
-
4
Plnka: Maslo s práškovým cukrom vymiešame do peny, spojíme s vychladnutým uvareným pudingom zo Zlatého klasu,1 lyžice výberovej múky a z mlieka. Krém ochutíme rumom a natrieme na vychladnutý koláč. Poleva: Čokoládu, maslo a olej vymiešame vo vodnom kúpeli do hladka. Polovychladnutú polevu natrieme na plnku. Veľmi chutný a jemný zákusok. Dobrú chuť!
Autorka doplnila v bode 1 použitie bielkov, ktoré sa vyšľahajú a vmiešajú do cesta.
Názov sme opravili, ďakujeme za upozornenie.
ďakujem
Aj ja ho robievam ako nanukove rezy:-)Veľmi chutný zákusok.
Až budeš robiť daj vedieť. Pošlem DHL - ku na pár kúskov pre mňa.
Jedine osobný odber:-)
Na nanukové rezy je koópec receptov aj tu na vareche , a takmer všetky, čo som pozerala majú iné zloženie...
áno,tak je to správne,ďakujem...
do nanukových rezov sa pridávajú orechy,do cesta,starý recept,mám ho v mojej písanke :)
Tie vyzerajú skôr ako čokoládové.Nanukove kocky to nie sú,tam sa pridávajú,orechy.Jednoducho , krásne.
Do zlateho klasu som zámerne dala ešte 1 lyžicu múky,aby nezriedol...a je tak akurát :)