Zapekanky s hlivou fotorecept

andrea161 - fotkaandrea161, 12. apríla 2015
Zapekanky s hlivou (fotorecept)
Foto: andrea161

Milujeme zapekanky a skúsila som doma urobiť....zatiaľ bol každý spokojný :)

13
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks malá
140 g
podľa chuti
300 g
6-7 ks

Postup

  1. 1

    Očistíme si cibuľu, nakrájame ju nadrobno a dáme na rozpálený olej. Hlivu si očistíme a tiež nadrobno nakrájame. Keď je cibuľka do sklovita, pridáme hlivu, osolíme, okoreníme a restujeme. Podlejeme troškou vody a necháme dusiť.

    Zapekanky s hlivou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je hliva mäkká (asi po 10 min.), odokryjeme a ak nám zostala nejaká voda, necháme ju vydusiť. Do misky ( alebo taniera) si dáme syrokrém lunex, 50g nastrúhaného syra a pridáme hotovú hlivu a vymiešame. Podľa chuti dosolíme.

    Zapekanky s hlivou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hotovú zmes natrieme na rožky alebo bagety

    Zapekanky s hlivou (fotorecept) - obrázok 3
  4. Rodina
  5. 4

    Posypeme syrom a dáme zapiecť.

    Zapekanky s hlivou (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Hotové natrieme tatárskou, kečupom a posypeme syrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

jamarlen
a to je len začiatok… v tréningovej fáze som tvojim podobným zapekancov ako 14- ročný zjedol aj celý plech:)…..
andrea161
radox1 ...chodíme na zapekanky do mesta, do jedného stánku a aj veľa naších známych a viem, že oni ani len nevedeli, že tam je hliva....takže ak ju budeš jesť čistú bez tatárskej a kečupu, určite ju budeš cítiť, pretože tatárka a kečup trochu prekryjú chuť tej hlivy
reddwarf
Kto chce jest pravu zapekanku nech ide do polska :) ale ani toto nevyzera zle len by som pouzil bagetu, nie rozok.
andrea161
tak ja to mám tiež rada na bagete, ale bohužiaľ v pekárni už bagety neboli, tak som použila rožky...ale neboli to tie PEZA, boli z pekárne Ďuroška a bolo to výborné aj na nich.
delegat11
Musím pochváliť, robil som ale pred koncom som dal k hlivám stručik cesnaku.