Foto: nataly
Jednoduchý recept , zvládnu ho aj začiatočníci ako ja :D :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do misky rozdrvíme tvaroh, pridáme vajce, sódu, cukor, strúhanku a krupicu (podľa potreby)
-
2
Cesto "hnetieme" ručne, aby vzniklo niečo také
-
3
Potom si cesto položíme na drevenú dosku, a troška ho vyhnetieme.. ak sa veľmi lepí, tak pridáme trošku krupice
- 4
Niektoré knedlíčky som plnila jahodovým džemom, a niektoré zaváranými jahodami keďže iné som po ruke nemala :D
- 5
Plnila som ich tak, že menší kúsok som odtrhla z cesta.. potom som ho "spučila", a dala malú kôpku džemu. Potom to treba poriadne zabaliť, aby džem nevytekal.
- 6
Medzitým ako robíme guľky, dáme do hrnca vodu (s troškou soli) a necháme vrieť.
- 7
Tuna sú zabalené knedlíčky (ešte neuvarené)
- 8
Varíme ich cca 7 minút
- 9
Keď budú pomaly vystupovať na povrch, vyberieme ich :)
- 10
Pre lepšiu chuť si roztopíme maslo a nasucho opražíme strúhanku..
- 11
Tak, a toto je môj výsledok :) na prvý pokus celkom fajn, ale chutia výborne! :)) PS: Z jednej dávky sa mi urobila asi 20 knedlíčkov (záleží od veľkosti!) :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu