Brutálna večera
Moji milí, o5 prichádzam s receptom do série brutálnych. Tento recept je veľmi zdravý a...
Šunkové závitky s uhorkou
Uhorku umyjeme, osušíme a po dĺžke rozpolíme. Lyžicou odstránime semienka a potom ju ešte raz...
Kysnuté cesto
do múky zamiešame soľ a kypriaci prášok... urobíme si kvások z cukru mlieka a droždia a vymiesime...
Lepkavá torta
Pomaly sa osmeľujem v pečení z kysnutého cesta a toto je môj najnovší výmysel na sladké nedeľné...
Kaleráb plnený hubami
Mladé kaleráby vydlabeme, aby steny zostali hrubé 0, 5 cm. Naplníme hubovou plnkou, skrojené...
Aničky
Recept na tento koláčik mám od švagrinnej a zvykneme ho piecť na sviatky alebo hody.
Limetkový krém
Skúsila som pripraviť niečo svieže v týchto horúcich dňoch, recept nie je môj, inšpirovala som...
Mrkvový šalát na arménsky spôsob
Skvelá príloha ku grilovanému alebo pečenému mäsu, ale aj k obyčajným pečeným zemiakom. Vyberte si,...
Katalánska pochutina
Tento recept je zo starého kalendára, mám ho už dávnejšie. Vyskúšajte, ak máte radi...
Nepečená jablková torta
Niečo veľmi jednoduché, chutné a svieže... No ak by ste chceli, na tento...
Chrenový šalát s bandurkami
Už som dávno nepridala zložitý a komplikovaný recept. Asi kvôli splnu ma dnes spánok obchádzal, ...
Miniterrina takmer francúzska
Chystám sa už dlhšie urobiť klasickú francúzsku terinu, tak som si urobila malú skúšku. Nikdy...
Guľky v kapuste
Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové...
Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...
Palermské rezy
Chutný víkendový koláč... neviem prečo ten názov. Možno pochádza z Palerma :-)
Terinka z lososa a raka
Rúru predhrejeme na 160 °C. Filé z lososa osolíme, ochutíme čiernym korením a pevne zabalíme do...
Kurací puding s pomarančovým dipom
Dve tretiny kuracích pŕs nakrájame na 1, 5 cm kocky, orestujeme ich a po chvíľke zalejeme...
Koláčik čo chladnička dala
Som neskutočný lajdák na odfotenie si koláča, ktorý upečiem, vždy sa stihne zjesť skôr než...
Špenátovo-mrkvové lasagne
Ako som už povedala, cestoviny ja môžem, a lasagne nie sú žiadnou výnimkou, či...
Bažant s mäsovou plnkou
Žemle namočíme do mlieka, vyžmýkané ich dáme do zomletého bravčového mäsa, osolíme, okoreníme, ...
Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...
Jarné závitky
Rezne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý položíme plátok šunky, plátok syra a stočíme...
Zapekané Mňam
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu, dá viac karfiolu/ natrháme na...
Pirohy z Kamenice nad Cirochou
Tieto pirohy pripravovala moja svokra skoro každú nedeľu doobeda . Okolo 10 hod. boli na stole...
Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...
Ham and eggs s jadrovníkmi paprík
Netuším kedy Vy, ale ja som ho po prvýraz jedol okolo roku 1963 v rýchliku „Tatran“ počas cesty do bratislavskej La Franconi....
Ražný domáci chlebík
Nejak sa mi zapáčilo pečenie domáceho chleba, tak som dnes upiekla ražný, resp. kombinácia...
Perkelt z drobkov moriek
Variant s ryžou ako prílohou. Ale áno! Dobre viem, že s rcp na perkelt, ...
Krémová polievka z homára
Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, ...