Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...
Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...
Pochúťkové kyslé bravčové nožičky
Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...
Kokosové ježe s lekvárom
Jemný nadýchaný korpus, troška dobrého lekváru, lahodná kakaová poleva a to všetko ukryté vo vrstve strúhaného kokosu....
Orechové praclíky
Velmi chutné a krehke praclíky ktore pekavam najviac na vianoce , vtedy je nas doma vela...
Tekvica v slaninkovom kroji
Tekvicu očistíme a nakrájame z nej asi 10 cm dlhé a 1, 5 cm hrubé plátky...
Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...
Pórová polievka
Nakrájame cibuľu, pór a zemiaky. Na olej dáme cibuľu a pór, pražíme do zmäknutia...
Ricottové placičky s chorizem
Všechny suroviny dáme do mísy a propracujeme těsto. Je trochu lepivé, ale spojí se a...
Paštrnáková polievka s teľacími pirohmi
Paštrnák očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji podusíme šalotku a cesnak, pridáme paštrnák...
Karamelové oblátky inak
Keďže som dnes urobila Salko z kokosového mlieka a obmenu burizónových guliek, do tretice ešte jeden...
Mexické šatôčky
Na cibuľke osmažíme osolené a okorenené mäso. Pridáme cesnak. Keď je mäso opečené, pridáme...
Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...
Babičkine mastné koláčiky
Všetky suroviny zmiešame rukou dohromady, prepracujeme a vytvoríme guľky. Do každej urobíme jamku...
Torta s perníčkami
Táto torta je vo vnútri s perníčkami . Je zložená z dvoch plniek a chuťovo je...
Mrkvová polievka so zázvorom
Recept som našiel v starej knižke s výstrižkami z novín a časopisov. Takýchto mrkvových polievok je...
Kolieska s marcipánovo-čokoládovou plnkou
Zaujala ma plnka z receptu v staršom časopise, tak som ňou naplnila moje osvedčené pečivko.
Filety na bylinkách
Filety si pokvapkáme celym citrónom, necháme cca10-15min. potom zlejeme citrón, ryby osolíme, okoreníme,...
Treska se zeleninou v kokosové omáčce
Lehce inspirován jedním z norských receptů jsem pro nedostatek prvotních surovin potřebných k jeho realizaci silně zaimprovizoval...
Starorímsky tanier zo sviečkovice
Sviečkovicu odblaníme a na suchom grile alebo panvici sprudka opečieme. Necháme odležať asi 20 minút.
Dia muffiny s jablkom
Presnejšie s polkou jablka. Ktoré zároveň predstavuje jediné sacharidy. Všetky mufinky spolu obsahujú iba 2...
Špagety s mrkvovo- orieškovou omáčkou
Pripravíme si všetky suroviny. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu na špagety a podľa návodu...
Ihla z fašírok a uhorky v konfitovaných paradajkách
Postup pri fašírke je rovnaký ako pri predchádzajúcich receptúrach. Z paradajok stiahneme kožu a rozrežeme ich na...
Šalát à la parížsky
Kedysi dávno som si veľmi rád kupoval parížsky šalát. Dnes je to už len akási mazľavá...
Letná polievka
zeleninu očistíme a nakrájame, kuracie prsia umyjeme, nakrájame na malé kocky a na troche oleja...
Ovocné gule s orieškami
Medzi moje obľúbené jedlá patria aj ovocné gule. Robíme ich aj v letnej sezone, ale aj...