
Posúch s dubákmi, cherry paradajkami, parmezánom a so smotanou
Dostali sme chuť na dobrý a sýty posúch.

Sedmokráskovo-karamelový sirup
Sedmokráskam odtrhneme hlávky v čase, keď ich majú krásne rozvité. Zbierame najmä tie s bielymi...

Kuracie palacinky
Na masle usmažíme cibuľu, pridáme kuracie prsia, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme, zalejeme...

Limoncello muffiny
Tento recept oceníte hlavne v letných horúcich dňoch. Muffiny sú vyborné a trvanlivé. Hodia sa...

Špeciálne kačacie prsia
Vychutnajte si všetky chute, ktoré toto jedlo obsahuje: plátok kvalitných kačacích pŕs pripravený naozaj špeciálne s...

Cookies s bylinkami a cesnakom
Rúru predhrejeme na 180 °C. Zmiešame ingrediencie a na záver do masy pridáme všetky bylinky...

Kapustové karamelky
Najprv uvaríme cestoviny, najlepšie sú domáce fliačky. Na oleji skaramelizujeme cukor, necháme ho...

Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...

Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...

Bôčikové závitky s jablkami a slivkami
Bôčik sa dá urobiť naveľa spôsobov a vždy je to výborné, tu jej jeden z nich......

Zapekaná bageta s grilovanou zeleninou
Ideálne na raňajky aj Vám od večere ostane grilovaná zelenina, ja ju robievam k mäsu a naschvál...

Smotanové placky
Dnes som skúsila tento recept. Upravila som ho trošičku. Je výborný, taká mňamková...

Zemiakový šalát so strukmi z cukrového hrášku
Struky, zemiaky, papriku a paradajky nakrájame na kúsky, šaláty umyjeme, necháme odkvapkať a...

Kuracia veža prekladaná baklažánom
Uhorku umyjeme osušíme a na hrubšom strúhadle nastrúhame na rezančeky. Pridáme smotanu a korenie tzatziky, ...

Tvarohový koláčik
vymiešame si cukor s vajíčkami potom pridáme olej a mlieko a nakoniec muku s kakaom a kypriacim...

Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....

Jahňacie kolienko na krupote s medovým karamelom
Sladí, dochucuje, zahusťuje i lieči. A tak s medom pracujem veľmi rád aj za...

Perkelt z husacej pečene
Na masti speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme sladkú červenú papriku, cesnak a pečeň, ktorú sme pokrájali na...

Jahodové pohladenie
Keď pripravim tento mučnik tak vždy sa mi z neho neujde . Je to naozaj pohladenie, ktore...

Kuracie srdiečka plnené hráškom a pečené v morčacích prsiach
Na dnešný sviatočný deň, som pripravila pečené plnené morčacie prsia, ktoré som plnila plnenými kuracími...

Crema volteada (Peruánsky vanilkovo-vaječný puding)
Karamel: Do malého hrnca dáme vodu, citrónovú šťavu a cukor. Pomiešame a zohrejeme pomaly, kým okraje zmesi...

Dezert z banánu a papáye
Milujem banány, papáyu, hrozienka, domáci med a aj vlašské orechy. Všetko som to...

Grilovaný losos so zemiakmi
Aj keď leto je ešte ďaleko ale takéto niečo sa dá pripraviť aj v kuchyni.

Zelená fazuľka s paradajkami
Fazuľku umyjeme, nakrájame a dáme na olej, pridáme paradajky – sparené a olúpané, pokrájané...