Falošné husacie pečienky
Jedlo by som odporúčal hlavne mužom. Po prvé - jednoduchosť prípravy a po druhé - ušetríte...
Medové úle
Odložíme si asi 30-40 kusov piškót, ostatné rozmrvíme ( ja vždy pomeliem na mlynčeku na orechy)...
Plnený rezeň vo vínnom cestíčku
Umyté mäso čiastočne nakrojíme, vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Kuchtový guláš
Cez víkend som mal chuť na "kotlíkový" guláš ale nemám doma kotlík a ani kde rozložiť oheň...
Výborný hubový šalát pani horárky
Výborný, odskúšaný recept, nestačil som ho odpisovať priateľom.
Karí šošovica s mrkvou a hráškom
Sošovicu vopred na hodinu namočíme do vody. Vodu scedíme a necháme ju variť do polomäkka...
Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice
Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.
Bezlepkový oblíž prst
Cesto: Vyšľaháme bielky s práškovým cukrom. Do vyšľahaného tuhého snehu pridáme po jednom žĺtky, po...
Zapečené nové zemiaky
Jednoduché, jarné jedlo, ktoré vám bude po dlhej zime veľmi chutiť. Zároveň vám...
Pudingová bábovka
Tento recept som našla v časopise a rozhodla som sa ho vyskúšať a stojí fakt za to...
Maďarský guláš s medom a na víne
Med je v mojej kuchyni jedna zo základných surovín, a tak sa na (ne)počudovanie ocitol aj...
Zapečené cestoviny s lečom
Do misy vyklopíme pohár leča, pridáme prelisovaný cesnak a mletú sladkú papriku. Osolíme, okoreníme,...
Torta Napoleon
Do rozpusteného masla vmiešame kyslú smotanu a soľ. Pridáme múku a vypracujem hladké cesto...
Palacinky aj pre začiatočníkov
Tieto palacinky su jemne a nelepia sa na panvicu Ked som ich 1x urobila ani som sa...
Jednoduchý čerešňový koláč s posýpkou
Čerešňová sezóna pomaly končí a keďže som nevedela, čo už s nimi, jesť ich nestíhame,...
Lahôdka z vatovca
Plodnicu vatovca obrovského, z ktorej sme odstránili pokožku, nakrájame na pláty hrubé asi 1, 5...
Veľkonočné linecké koláčiky
Recept mám od švagrinky, ktorá ho má zas od svojej svokry. Takže je rokmi odskúšaný...
Salámová nátierka
Tento receptík som si priviezla od "tetičky z Moravy". Rada túro nátierku robím aj ako podklad...
Šalát zo surového zeleru
Naučila som sa ho od manželovej tety, ktorá ho vychovala a pochádza z Čiech, z...
Jahodová zmrzlina
Začína obdobie tepla a pekných letných dní, tak som zalistovala v mojich receptoch a tiež pridávam chutné,...
Zimný šalát
Všetku zeleninu na jemno postruhame , zalejeme vymiešaným dresingom (rozriedime mliekom ak je hustý) , dobre...
Bábovka s ríbezľami
Mám obdobie, keď pečiem bábovky. Dnes mi učarovala s ríbezľami. Je výborná, šťavnatá....
Pečená treska s mladými baby zemiakmi
Vcera sa moj priatel z kamosmi rozhodli ist na ryby na more, na lod a oplatilo...
Cannelloni
Tento recept som videla v časopise tak som ho vyskúšala. Je veľmi chutná :)))
Bouneschlupp - národné jedlo Luxemburska
Luxemburgská kuchyňa je veľmi ovplyvnená všetkými okolitými krajinami. Aj bouneschlupp je mix Francúzska, Belgicka a...
Polievka z diviaka a chlebový posúch
Uverejniť na Vareche recept ktorý len trochu zaváňa gulášom je problém :-) čo kuchár to odborník.....