Kakaové palacinky s kokosovým krémom

bablew89 - fotkabablew89, 22. marca 2013
Kakaové palacinky s kokosovým krémom
Foto: bablew89

Mala som dnes na obed chuť na niečo sladké... a keďže nám zvýšilo trošku kokosu z nedávneho pečenia na 80-tku môjho dedka, rozhodla som Zobraziť celý popisMala som dnes na obed chuť na niečo sladké... a keďže nám zvýšilo trošku kokosu z nedávneho pečenia na 80-tku môjho dedka, rozhodla som sa zvyšok minúť. A keďže kakao a kokos idú tak dobre spolu, vzniklo toto. Daná gramáž je len orientačná (od oka), tak si to kľudne urobte podľa seba, lebo sú to recepty, ktoré máte "zmáknuté" už dávno :) Ani vám nenútim môj spôsob prípravy palaciniek (niečo na spôsob Julie Child). Dokonca aj krém by som nabudúce ešte vylepšila :)

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 hrnčeky
2 hrnčeky
50 g (alebo Hera, Palmarin)
100 g
2 PL
2 ks
trochu na potieranie panvice
1 ks
1 ČL
1 ks
2 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Mlieko a cukor si rozdeľte tak, aby ste mali do cesta aj do pudingu. Z mlieka, múky, vajec, cukru, roztopeného masla a kakaa a štipky soli si vymiešame palacinkové cesto, nie husté. (Palacinky si urobte tak, ako ich máte radi vy + pridajte kakao). Ak vydržíte, nechajte ho chvíľu postáť :) (mne sa to nie vždy darí, resp. nemám čas čakať). Necháme si poriadne rozpáliť olej a panvicu potrieme trochou oleja, vlejeme za malú naberačku cesta a otáčame panvicou tak, aby sa cesto rozlialo po celej panvici. Po chvíľke palacinku otočíme a opekáme aj z druhej strany. Robíme tenučké palacinky, nech vynikne aj chuť plnky.

  2. 2

    Plnku si urobíme nasledovne: zlatý klas alebo puding si pripravíme podľa návodu na obale. Do mlieka, ktoré máme v hrnci pridáme kokos (podľa chuti, kto má ako rád) a kokosový olej (ak nemáte, pridajte obyčajné maslo - plnka je tak krémovejšia) a necháme spolu zohriať. Zvyšok pripravíme ako obvykle. Mala som doma iba zlatý klas, ale nabudúce by sa určite viac hodil buď smotanový puding alebo rovno kokosový, prípadne banánový a podobne :)

  3. 3

    Nakoniec palacinku naplníme krémom, pridáme banán nakrájaný na kolieska, zvinieme podľa nášho vkusu a ozdobíme šľahačkou, banánom, prípadne čokoládovými kúskami. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

babav
Pekny aj dobry recept, pre inspiraciu....
jerica
Krásne napísaný úvod k výbornému receptu , fakt hodný inšpirácie , dík.
cesminaz
Jeee to je zlate,naservirovane ako v restauracii...no neviem ako bysa moje deti do tej krasy vobec pustili :-DD
laurika1
Dobrý recept :) No podľa mňa, kakao a kokos moc dohromady nejdú ... Ale 100 ľudí sto chutí :) Toť len môj názor :D
bablew89
Noooo... a tyčinka KOKO, FLINT a podobné sú z čoho? :D ale veď jasné, beriem názor :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia