Foto: bablew89
Mala som dnes na obed chuť na niečo sladké... a keďže nám zvýšilo trošku kokosu z nedávneho pečenia na 80-tku môjho dedka, rozhodla som Zobraziť celý popisMala som dnes na obed chuť na niečo sladké... a keďže nám zvýšilo trošku kokosu z nedávneho pečenia na 80-tku môjho dedka, rozhodla som sa zvyšok minúť. A keďže kakao a kokos idú tak dobre spolu, vzniklo toto. Daná gramáž je len orientačná (od oka), tak si to kľudne urobte podľa seba, lebo sú to recepty, ktoré máte "zmáknuté" už dávno :) Ani vám nenútim môj spôsob prípravy palaciniek (niečo na spôsob Julie Child). Dokonca aj krém by som nabudúce ešte vylepšila :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 hrnčeky |
|
2 hrnčeky |
|
50 g (alebo Hera, Palmarin) |
|
100 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
trochu na potieranie panvice |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Mlieko a cukor si rozdeľte tak, aby ste mali do cesta aj do pudingu. Z mlieka, múky, vajec, cukru, roztopeného masla a kakaa a štipky soli si vymiešame palacinkové cesto, nie husté. (Palacinky si urobte tak, ako ich máte radi vy + pridajte kakao). Ak vydržíte, nechajte ho chvíľu postáť :) (mne sa to nie vždy darí, resp. nemám čas čakať). Necháme si poriadne rozpáliť olej a panvicu potrieme trochou oleja, vlejeme za malú naberačku cesta a otáčame panvicou tak, aby sa cesto rozlialo po celej panvici. Po chvíľke palacinku otočíme a opekáme aj z druhej strany. Robíme tenučké palacinky, nech vynikne aj chuť plnky.
- 2
Plnku si urobíme nasledovne: zlatý klas alebo puding si pripravíme podľa návodu na obale. Do mlieka, ktoré máme v hrnci pridáme kokos (podľa chuti, kto má ako rád) a kokosový olej (ak nemáte, pridajte obyčajné maslo - plnka je tak krémovejšia) a necháme spolu zohriať. Zvyšok pripravíme ako obvykle. Mala som doma iba zlatý klas, ale nabudúce by sa určite viac hodil buď smotanový puding alebo rovno kokosový, prípadne banánový a podobne :)
- 3
Nakoniec palacinku naplníme krémom, pridáme banán nakrájaný na kolieska, zvinieme podľa nášho vkusu a ozdobíme šľahačkou, banánom, prípadne čokoládovými kúskami. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu