Recept som dlho hľadala na internete, taký ktorý by mi najviac vyhovoval, hlavne podľa surovín, ale troška som si ho aj tak upravila ešte.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček vlažná |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 3 PL |
|
| 1 ks |
|
| Krém: | |
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| čokoládová poleva: | |
| 125 g |
|
| 100 g |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov si spravíme tuhý sneh, odložíme nabok. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame olej. Múky presitkujeme a zmiešame s PDP, postupne pridávame na striedačku s vlažnou vodou. Pridáme kakao. Nakoniec vmiešame už len zľahka bielkový sneh. Vylejeme zmes na plech vyložený mastným papierom a pečieme.
- 2
Plechovku salka dáme do hrnca s vodou a varíme 2 hodiny. Dáme ho vychladnúť. Zmäknuté máslo si našľaháme a postupne doň prišľahávame vychladnuté skaramelizované salko. Krém je hotový.
- 3
V parnom kúpeli si roztopíme čokoládu, pridáme ceru a keď sa nám tieto 2 hmoty spoja, prilievame postupne smotanu.
- 4
Počkáme kým nám korpus vychladne, na ten potom natierame rovnomerne krém. Polevu nanášame malou lyžičkou podľa seba. JA robím mriežku, ale môžme polevu spraviť v súvislej vrstve, ale len také prskance.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu