Veľkonočné citrónové volské očká

archaa - fotkaarchaa, 31. marca 2012
Veľkonočné citrónové volské očká
Foto: archaa

Neskutocne svieze velkonocné pecivko, do ktorého som sa okamzite zamilovala. Navyse mi prídu krásne origos k Velkej Noci. Plnené sú domácim Lemon curdom.

30
porcií
90 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

150 g na pečenie
z pol citróna
1/2 balícka
75 g
1 PL
150 g
75 g
Poleva:
 trocha
Nápln:




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v chlade odpocívat asi pol hodiny.

  2. 2

    Potom vyberieme, vyvalkáme a vykrajujeme z neho kolieska. Z prvej polovice cesta celé, z druhej s mensím odkrojeným krúzkom. Ukladáme na plech s papierom na pecenie a v predhriatej rúre na 200 stupnov pecieme asi 10 minút. (prosím, pecenie sledujte, nemajú vám zhnednút).

  3. 3

    Po upecení ich vyberieme a necháme vychladnút. Vrchné diely namácame do citrónovej cukrovej polevy a necháme dobre zaschnút. Potom uz len zlepujeme lemon curdom a vznikne nám krásne volské ocko!!!!

Diskusia k receptu

ivocka5
veľmi pekné a určite aj chutné :-) mňam :-) mám rada všetko citrónové, takže recept si ukladám :-)
lyali
Pekný nápad :-) Najvyšší čas si urobiť v KK kolónku že Veľká noc :-)
cica2
krásne a určite aj chuťovo výborné :-)
archaa
Ivocka, dakujem, ze si sem pridala link na lemon curd, ja svoj nemám nafotený
sovka62
A očká vyzerajú úžasne a viem si predstaviť, že úžasne aj chutia, doslov tú kyselkavú chuť cítim na jazyku.
archaa
Sovka aj tebe dakujem za link a veru sú také kyselkavé a pritom aj sladucké ;)
radulienka
Krásny recept, dala by sa použiť iná zaváranina, napr, želé a lebo citrónová marmeláda? Určite si uvarím aj ten lemon curd, ale ak by som to chcela už teraz napiecť?
archaa
radulienka, urcite sa dá aj zelé pouzit alebo citrónová marmeláda. Volila by som ale marmelády zltej farby-broskynové alebo citronovú aby sa vajíckový efekt dodrzal ;) drzím palceee!!!!
alexdidi
Krásne,to určite vyskúšam a mám aj vykrajovačku na vajíčka,už sa teším,lemon curd som už robila,je výborný.
medovnicek
nádhera, obdivovala som ich už na tvojom blogu, super, že si mi recept pripomenula, mám ho odložený v poradovníku na vyskúšanie
archaa
betka, si milá, vdaka, verím ze si sa nechala inspirovat ;)
betka11
určite áno, musím "zabehnúť ku tebe na návštevu" čo máš nové
adkas
Jeej Slavka aj ty si tu? To som nevedela. Tvoje kolaciky su absolutne dokonaleeeeeeee, drzim palceky, nech s nimi uspejes v sutazi. Taka som rada, ze ta tu vidim.
archaa
tak tak Adrika, ja som rozmyslala ako sem ten tvoj receptik hodit, lebo robim len ten podla teba, ale bála som sa ze ho tu niekto odstráni.
Ja som tu len tak prílezitostne, sem-tam, ked môzem, pomôzem a inspirujem niecim, inak sa zdrziavam skôr "doma";) som rada, ze aj ty si tu a posielam :*
irenaw
jej, ďalšiu známu tvár vidím, teším sa :-). potrebovala som niečo trvanlivé, čo zbalím do krabice a zoberiem so sebou, tak som podľa tvojich volských očiek spravila linecké vajíčka, dúfam, že to nevadí. lemon curd robievam práve podľa Adrikinho receptu, tak pri najbližšej príležitosti spravím k nemu tieto volské očká.
sylviaxxl
Vyzerajú úžasne!!!Určite vyskúšam,len neviem,či stihnem urobiť lemon curd:)Ale určite niečo vymyslím.
evanaaa
Nielen krásne, ale aj chutné, pekné na phľad, to sa aj mne páči, musela by som vymyslieť nejakú dia verziu. Džem broskyňový síce majú ( v Lídli), ale nie je pekne žltý, tak potom len ten citrónový.
murinova
Začala som robiť tieto volske očka, už chystam džemik ale nie som si ista či sa mi podari urobiť taku krasnu bielunku citronovu polevu, aky pomer? prosim o radu
archaa
polevu robim od oka. nesmie byt riedka ale ani hustá...tak aby ked sa poleva natrie,aby drzala a netiekla...
murinova
Ďakujem, hned ju začnem robiť aby mi trošku vyschli a potom idem na tie zvieratka, sú veľmi roztomile, moc krat diky že Vás máme a môžeme čerpať s Vášej kreativity.Prajem nadherne Veľkonočne sviatky
archaa
dakujem velmi pekne za krásne slová,drzím palce,a budem sa tesit na správicku. prajem aj ja vsetkým krásne velkonocné sviatky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia