Foto: zdenzlo
Bulgur mi odporučila moja kolegyňa, a je to super vec:) Tento recept si môžete urobiť ako polievku alebo prílohu k inému jedlu.
2-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr si na oleji opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme šošovicu, zalejeme vodou (tak aby bola šošovica ponorená), osolíme a prihodíme umyté paradajky, aby sa sparili. Keď sa už šupka z paradajok odliepa vyberieme si ich a ošúpeme, nakrájame a hodíme späť k šošovici.
- 2
Keď je šošovica skoro uvarená, netrvá to dlho cca 5 min. pridáme bulgur a ak chceme polievku pridáme dvojnásobné množstvo vriacej vody. (ak nie postačí vriaca voda v hrnci). Prikryjeme pokrievkou a čakáme kým sa nám bulgur uvarí a zmäkne. Môžeme podávať:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu