Bulgur s červenou šošovicou

zdenzlo - bez fotkyzdenzlo, 16. januára 2013
Bulgur s červenou šošovicou
Foto: zdenzlo

Bulgur mi odporučila moja kolegyňa, a je to super vec:) Tento recept si môžete urobiť ako polievku alebo prílohu k inému jedlu.

2-4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
200 g
4 strúčiky
 pár malých ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si na oleji opražíme nakrájaný cesnak. Pridáme šošovicu, zalejeme vodou (tak aby bola šošovica ponorená), osolíme a prihodíme umyté paradajky, aby sa sparili. Keď sa už šupka z paradajok odliepa vyberieme si ich a ošúpeme, nakrájame a hodíme späť k šošovici.

  2. 2

    Keď je šošovica skoro uvarená, netrvá to dlho cca 5 min. pridáme bulgur a ak chceme polievku pridáme dvojnásobné množstvo vriacej vody. (ak nie postačí vriaca voda v hrnci). Prikryjeme pokrievkou a čakáme kým sa nám bulgur uvarí a zmäkne. Môžeme podávať:)

Diskusia k receptu

violetacamorova
Paci sa mi tento recept a mas pravdu, ze cervena sosovica sa uvari za chvilu, ja som ju robila vcera so zeleninou ako polievku a uplne sa mi rozvarila, vyskusam podla tvojho receptu, bulgur som este nevarila.
ampara
Bulgur je bomba,je chutný a zdravý. Výborne sa hodí na toto povianočné obdobie.S paradajkami som ho ešte nerobila,určite vyskúšam.
mijaita
Pokud nechci mit z čočky úplnou kaši, tak ten bulgur udělám zvlášť. Pak do něj přidám ten česnek, rajčata a úplně nakonec to dám do té čočky.
martamm
Bulgur je vynikajúci a červená šošovica tiež, ďalší zdravý a chutný recept, uložený :)
katka78
@zdenzlo trošku som sa dnes u teba inšpirovala. Bulgur s červenou šošovicou je vynikajúca kombinácia. Varila som ich spolu 5 minút, potom vypla a nechala dôjsť pod pokrievkou. Paradajky som nemala, ale nevadí, dnes to bola "len" príloha. Nabudúce budú aj paradajky a možno pridám aj nejaké východné chute (rímska rasca, koriander..), celkom by sa mi tam šikli. Ďakujem! :-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia