Makovo-slivkový mrežovník

askadaniela - fotkaaskadaniela, 25. júla 2014

S maminou sme chceli upiecť mrežovník alebo Krížalkový koláč, ktorý sa tu už nachádza, ale nakoniec, s troškou predstavivosti a mojej závislosti na maku Zobraziť celý popisS maminou sme chceli upiecť mrežovník alebo Krížalkový koláč, ktorý sa tu už nachádza, ale nakoniec, s troškou predstavivosti a mojej závislosti na maku vznikol tento vynikajúci mrežovník, ktorý je plný, preplný maku a ozdobený lahodnými slivkami, práve dozrievajúcimi v tomto období. Dokonca mi aj prešla chuť na makové rožky :)

35
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
80 g
štipka
1 ks
250 g
1/2
250 g
1 - 1,5 dcl
3 PL
1 čl
podľa potreby
4 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si dáme variť mlieko s medom alebo s cukrom, keď začne vrieť, vysypeme doň mak a bez varenia miešame. Pridáme škoricu, vanilkový prášok a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Potom si z múky, masla, cukru, vajíčka, kypriaceho prášku, vanilkového prášku a podľa potreby možno aj trochy mlieka vymiesime hladké cesto. Oddelíme z neho tretinu. Zvyšné dve vyvaľkáme na jeden plát, asi pol centimetra hrubý, potrieme džemom a navrstvíme naň vychladnutú makovú plnku.

  3. 3

    Zvyšné cesto tiež vyvaľkáme na dlhý plátok a narežeme z neho prúžky, ktorými urobíme na koláči mriežku. Do otvorov poukladáme štvrtinky sliviek, môžu byť aj zavárané, ak sú dosť pevné a nerozpadajú sa. Dáme do vyhriatej rúry upiecť asi na 30 min. pri 180-200°C. Na obrázku je nakrájaný s vrstveným, černicovo-čokoládovým krémovým koláčom, ktorý tu časom tiež zverejním :)

    Makovo-slivkový mrežovník - obrázok 3

Diskusia k receptu

mesiar50
Prve co som si vsimol ze mriezky nie su obhorene resp.velmi vysusene ako moje minule.Upiekli ste paradny a urcite aj chutny mrezovnik.
ariela6
velmi pekny chutný kolačik ukladam si ho a vyskušam tiež upiec prave nam dozrievaju slivky
mariamka
je nadherny a podla surovin skvely,, ste spravna dvojka,,, tak to ma byt,, "ve dvou se to táhne líp" :) nech vam ta spolupraca vydrzi, :))
danka006
Super receptík, vďaka za inšpiráciu, nabudúce vyskúšam orechovú plnku s jablkami




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia