Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 516 najnovší komentár včera 15:51
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 516 najnovší komentár včera 15:51
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Ailuj82: čistenie sedačky 28 najnovší komentár 15. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 6 najnovší komentár 14. mája 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, na čem si pochutnáváte? Máj 2025 392 najnovší komentár včera 15:51
- Mdlenka: Bezodpadové varenie 3 najnovší komentár včera 15:01
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 1 najnovší komentár 17. mája 2025
- Martamm: Papierové košíčky na muffiny 1 najnovší komentár 14. mája 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Že vaše domáce hranolky pečené v rúre nikdy nie sú chrumkavé? Tento malý trik všetko zmení! VIDEO
-
Vafle z varených zemiakov, jednoduchý nápad na chutnú chrumkavú chuťovku VIDEO
-
Rýchly likér bez vajec? Skúste tento s vanilkovým jogurtom VIDEO
-
Vajíčkové kvetinky VIDEO
-
Avokádové krekry VIDEO
-
Nepečená jahodová stracciatella torta VIDEO
-
Orechovo-lekvárový veniec z cesta na pizzu VIDEO
-
Recepty od srdca: 15 jedál, ktoré nás naučili variť naše mamy a robíme ich dodnes
-
Pre chutnejší výsledok: Mrazíte si pečivo? S týmto trikom bude po rozmrazení chrumkavé ako od pekára
-
Strúhaný, sypaný aj linecký: 11 receptov na tvarohové koláče, ktorými sa zavďačíte celej rodine
-
Dobre vedieť: Otvorená majonéza v chladničke. Viete, dokedy je jedlá?
-
Nezostaňte hladní: 12 večerí na spôsob čo dom dal. Zachránia vás, keď ste nestihli nakúpiť
-
Tajný trik cukrárov: Pridajte túto nečakanú prísadu do čokoládového koláča. Spraví s ním naozajstné divy!
-
Nebude to nuda: 12 receptov na mäsové závitky. A nechýbajú ani obľúbené španielske vtáčiky
Suhlasím s chemikom, na mña aj vela mrkvy,byliniek a cesnaku, a na tej fotke vela vody na spodu taniera, akokeby cestoviny"plávali" .
Ale kvapka dačoho fajného by to určite len vylepšila:)
Kedze sme tam určity čas pobyvali, tak som do ich kultury "nakukla", zial nieje to nič pre mña,. severna čast Cantabria, Galicia, Aragón, Castellón Barcelona ano to je "pre mña" spanielsko, potom akoby od valencie dole po andaluziu to je agónia taká zem "vsetkych a nikoho"...
No a andalúzia je akoby iny stát v státe,(to myslim v dobrom, iny svet, aj Granada,to by som povedala že sú to zbytky starého sveta), snazili sme sa na 99% vzdy stravovat taliansky,mercadona a carrefour mali vzdy dobré produkty.
Ako som spominala vzdy ked sme boli na severe, kupovala som si tarta de Santiago (aj do zásoby),. Anjelske vlasy (cabello de ángel), membrillo, no a ich mantecados a polvorones su unikátne...čo vyslovene nemusim je ich suchá paella, a tak isto tomate frito - to je pre mña nepochopitelny produkt ako potravina...
Včera som robila dvojvrstvovy, jablkovy s figovym lekvárom.
Samozrejme, máte úplnú pravdu, text sme upravili. Ďakujeme za upozornenie a prajeme peknú nedeľu.
To som rada...nech sa darí...
...........s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. To jsi delala nebo se u vas koupi?
A kdybys videl, jak "guličkuju" maso na Bali! Mozna nekdy pridam video. Jinak uz to ani ja nedelam! A jak jednoduche! :-)
Osso buco je mana nebeská! Mne chutná neklasická varinta, ne v zelenine. Dlouho jsem ho nemela. Zapojím řezníka :-)
Tento dezert je snáď len pre dospelých, káva predsa nie je vhodná pre deti!
... pekné a určite chutné pripravené jedlo, ale najviac je sloveso "ukuličkovala", to ma pobavilo 🙂
...a keď si to preložím do slovenčiny tak sa pobavim ešte viac..."uguľôčkovala"
... včera:
Osso buco, petržlenovo-cesnakova gremulada s citrónom, zemiaková polokaša...pochutili sme si 😋
Ďakujem za radu. Mám rada iba tmavú a horkú/málo sladkú čokoládu, takže prispôsobím podľa teba. Peknú a dobrú poslednú februárovú nedeľu aj tebe. A všetkým.
Dakujem
Veru vyzerá dobre, musím niekedy skúsiť.
A ako šalát sme mali "xató" - je to kučeravý šalát s olivami, ančovičkami, sušenou treskou alebo tuniakom a s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. Xató je šalát typický z obdobia karnevalu a každá oblasť má ten "svoj".
Ako dezert bolo merengue s jahodami a šľahačkou - tiež karnevalový dezert.
Dobré raňjky si mala :-)
Ja som mala toast potretý oliváčom a rajč.šťavou, šunka, syr, redkvička a avokádo.
A zdravý tanier jahôd a ananásu.
A čo máš ešte rada? :-)
Ahoj, robila som ju už druhý krát. Je ozaj veľmi dobrá, finančne nenáročná a v chladničke vydrží 3-4 dni možno aj dlhšie (u mňa max 4 dni) Prvý krát som penu dávala do šálok. Tento krát do menších zaváracích pohárov a je to praktickejšie. Ja osobne mám horkú čokoládu veľmi rada, tak som z pôvodného receptu ubrala cukor.
Maj sa, a ešte peknú nedeľu, pá
Na tú som už aj ja pozerala ... a ty ju už máš! Palec hore!
Odporúčam vyskúšať je ozaj veľmi dobrá. Efekt je vyšší ako nenáročná príprava, ktorá pozostáva len z troch surovín - horká čokoláda, vajcia a cukor.