Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Alena45: Fazuľka so škoricou 1 najnovší komentár dnes 01:34
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 41 najnovší komentár dnes 01:38
- Petitdejeuner: Cesto na zdobenie chleba 0 zatiaľ bez komentárov
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 165 najnovší komentár 1. júna 2024
- Ivkatoth: Swiss krem 1 najnovší komentár 1. mája 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 41 najnovší komentár dnes 01:38
- Alena45: Fazuľka so škoricou 1 najnovší komentár dnes 01:34
- 45678: Kurkuma 25 najnovší komentár 20. júna 2024
- Kecupicek: Netradičný živý plot 28 najnovší komentár 10. júna 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024 165 najnovší komentár 1. júna 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Jún 2024 30 najnovší komentár dnes 01:38
- Alena45: Fazuľka so škoricou 1 najnovší komentár dnes 01:34
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 3 najnovší komentár 22. júna 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Slávnostný dezert: 5 receptov na rezy Prezident, reprezentatívny zákusok, ktorým nikdy nešliapnete vedľa
-
Zemiaky a mleté mäso: 8x gemerské guľky. Dokázali zasýtiť baníkov, zvládnu aj vašich hladošov
-
Ide to aj bez nich: 10 receptov na fajnové koláče, do ktorých nepotrebujete ani jedno vajíčko
-
Super jednoduché: 11 koláčikov, na ktoré vám stačí len lístkové cesto a pár surovín
-
Praktické pečenie: 10x téglikový koláč. Použite namiesto váhy kelímok od jogurtu
-
V trojobale aj cestíčku: Vyprážané kuracie rezne 10x inak. Zakaždým budú výnimočné
-
10x mäso na hrášku: Klasika zo starých reštaurácií aj školskej jedálne. Toto je poriadne retro!
Keď uvaríš, napíš, či chutili...🤗
velka skoda. Bola to moja najoblubenejsia stranka hoci som nepridavala recepty no vela som sa priucila od skusenejsich kucharok a kucharov , teraz je to nehorazne mis mas.obrazky na pol obrazovky co musim presuvat aby som videla aky je dalsi recept ,je my luto ale uz je to o nicom .
Ďakujem za nahliadnutie rcp. Prajem pekný víkend. 🤗
Dream Theater je dobrý, ale evidentne to už nestihnem. Avšak toto jedlo určite stihnem a vyskúšam (asi s chorizom). Vyzerá to ako carbonara s klobásou a cibuľou, čo nemôže byť na škodu.
Dobrý večer, stará verzia Varechy je už vypnutá, takže sa na ňu už nie je možné prepnúť.
... dnes som si na to spomenul, keď som nám na obed pripravil fajne,klasicke, naše Slovenské halušky s bryndzou😋😋
Pocta haluške
Rozhodol si sa o chuť novú obohatiť jedla Tebou chystané ?
Ver tomu , nerob to !
Nepristane národu históriou ťažko skúšanému ,
A znojom svojím skrápajúcemu zem tvrdú , rodnú ,
By menil zvyky vekmi odskúšané
A zlákať sa nechal Hot dogom a aHamburgerom
A pritom na svoje Halušky s bryndzou , poliate opraženou slaninou zabúdal.
Ty obieľ zemiak v zemi vlastnej vyrastený , postrúhaj a osoľ ,
Pridaj múky z pšeničného kláska vymletej
(kto chceš aj vajco)
A do haluškovej hmoty vymiešaj .
I vsádzaj potom halušky do vody vrelej , uvar
A s bryndzou , v ktorej ukrytá je moc a hrdosť Slováka , rozmiešaj .
Nakoniec pridaj slaninu na škvarku spraženu , zapíjaj mliekom kyslým
A týmto jedlom živ sa naďalej .
Nedaj sa zlákať na krevety , homáre a kaviár ,
Verný buď svojej chuti .
Bo dopriate Slovákovi mora nebolo a za vôňou morskou a plodmi jeho
Diaľnicou A5 , zápchami prekliatou , k moru sa musí dopraviť a
Tam spoznávať chuť jeho a jeho plodov .
A , ver mi , milý priateľu , nie vždy to dobre dopadne .
Neraz Ty , zmorený v krutých brucha bolestiach
A hnačkou sužovaný , trpíš a v mysli spomínaš
Na kopce rodné , zeleňou žiariace a vôňu bryndze .
Buď verný , Slovák , Haluške bryndzovej!
Po pár týždňoch od naloženia je skutočne škoda ich začať jesť. Hovorím z vlatnej skúsenosti, takéto orechy mávame už viac rokov na vianočnom stole. Posledné Vianoce sme jedli orechy, ktoré som do medu naložila v januári 2021. Bola to zmes vlašských orechov, mandlí a lieskovcov. Lieskovce potrebujú skutočne aspoň 1-2 roky, ale ja orechy používam aj so šupkou. Možno, keď sa zbavia šupky, tak sú dobré aj skôr. Pokaziť sa tak, či tak nemôžu, med predsa konzervuje.
Tak vidis, predsa len nemame rovnake chute :-)
Takéto komentáre vždy potešia. Som rada, že je u vás doma tento recept obľúbený.
Príjemný víkend prajem.
melta dodá chlebu peknú farbu a výbornú chuť, niečo ako keď pridáš do bábovky opražené orechy
Samozřejmě pro toto použití máš s cibulí pravdu, stejně to bude lepší konzumovat za studena, ale to mi na to bude chodit i žena :-))