Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1029 najnovší komentár dnes 14:33
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1029 najnovší komentár dnes 14:33
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 602 najnovší komentár dnes 14:33
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 1 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár 24. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie -
Sviatočné pečenie: 12 receptov na najobľúbenejšie vianočné zákusky
Takto sa pečie kolko kilova kačka?
Tak ako som písal o komentár vyššie. Presne v oblasti Liptova a Tatier je najväčší problém zakúpiť Bryndzové Halušky 100% ovčie alebo bryndzu. Okolie Michalovce, Košice nie je problém zakúpiť 100% ovčiu v supermarkete, aj z farmy, aj halušky v reštaurácii. Lacnejšie ako na Liptove, v oboch prípadoch. Tesco a kaufland snáď majú aj tam dostupnú bryndzu ovčiu, to neviem
A práve že na salašoch dostane odrb a v reštauráciách na strednom Slovensku a hlavne Liptove. Ale pri cestách človek všade narazí na tabuľky 100% ovčí syr, 100% ovčia bryndza. Zajdete do reštaurácie, motorestu, salašu a všade vám povedia ze používajú mixnutu. Teda idú to zistiť až potom, keď im poviem že z kravskej zomriem na alergickú reakciu. Do tohto momentu čašníci ani netušia akú vlastne majú a idú zisťovať. Najväčšia irónia je, že v Michalovciach nájdete reštauráciu aj salaš kde vám halušky spravia zo 100% ovčej bryndze a aj vám vedia ihneď odpovedať akú používajú lebo sa tým chvália. A cena? Nižšia ako za tie fejky na Liptove.
ANO! :-)
Obavam se, ze jsi zle čítal!!! Ja psala o kamosce z Vajnor!! ktera kraji mikro kosticky!! A na druhou stranu, jake ty delas velke kusy! Jen jako rozdil, jak kazdy rad jinak!!!
O nadobi jsem nepsala nic.
Ospravedľňujem sa, že tak neskoro odpisujem ale chrípka mi nedovolila…
Ďakujem za podrobnú odpoveď, aj keď sa priznám, že som si ju musela dvakrát prečítať, aby som dobre rozumela a pochopila :-)))
Chémia nieje to moje.
Budem variť vývar podľa teba.
Nedávno som dočítala knihu “Lessons in Chemistry” - Hodiny Chémie, a tam hlavná hrdinka varí všetko podľa zákonov chémie, dokonca aj kávu! A vraj je výborná.
Pekný deň prajem.
realite ak použijete o polovicu menší plech.....
No ak si precitas popis,tak v poslednej vete je napísané presne to čo si sa snazila teraz opísat....inak vdaka,snaha sa vzdy cení. ...
www.agrosam.sk/tekvica-na-pecenie-nagydobosi-4g...
Tak na to navážu dobrou historkou. Při návratu z termálek ve Vrbově jsme projeli od východních Tater po západní Tatry a marně pátrali ve stáncích při cestě stylizovaných jako salaše po čisté ovčí bryndze. Zastavili jsme i u poslední boudy, kde také měli reklamu na vlastní domácí bryndzu. Tak jsem tomu "ujovi bačovi" povídal, že když se navzájem neznáme a nikdy se už neuvidíme, mohl by mi říct jestli je opravdu čistá. A on přiznal, že normální plnotučná napůl ředěná kravským tvarohem. Tak jsem se divil, kde ho bere, když na místních strmých stráních zarostlých smrky, by se kráva ani neudržela natož napásla. On se přiznal, že tvaroh kupuje v Lidlu a já koupil aspoň korbáčiky. Se smíchem jsme se v dobrém rozloučili a já se do Prahy vrátil bez "ozajstnej bryndzy".😊😒
Tak ti moc děkuji, za konkrétní informaci kde nakupovat. Na tuhle premiovou kvalitu jsem při svých návštěvách bohužel nenarazil. A když ji Billa vede celoročně pro hromadné zásobování, bude jistě zdravotně bezpečná. Takže své pražské kamarády cestující na Slovensko teď budu konkrétně úkolovat i s přiloženou fotkou. Mám osobně prakticky odzkoušeno, že bryndza, v létě koupená na salaši, vydrží v mrazáku několik týdnů a po pomalém rozmrazení v chladničce je jako živá.
a na štítku má napsané Plnotučná bryndza s hrudkovým tvarohem 52/48%, nějakou chuť bryndzy to má, ale neroztaví se.
Dela se tak, ze nejprve pripravime omacku - olej, cesnek, rajcata, bazalka, sul.
Vedle si usmazime lilek a pak, kdyz je omacka hotova, vhodime do ni testoviny a smazeny lilek, dalsi cerstvou bazalku, trosku petrzelky a tvrdou slanou ricottu a promichame.
Nejak mi napadlo, ze by se v nasik koncinach dal pouzit i tvrdy tvaroh a trochu parmazanu.
Takze "klincek" ne, asi osobni chut autora a hlavne lilek jen osmazeny a uz dale nevareny v omacce.
...ale veď ja nekajam na "malé kostičky"!!
...ale ja mám rád polievku v miske, vývar v bujonke a nie v tanieri a tam mi veľké kusy zeleniny nevojdu, tak si ich musím zmenšiť
...vo vývare sa varia také 🙂
Prava nezriedena bryndza z nepasterizovaneho ovc. mlieka .tak chemik a teraz uz vies ...