Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
dormella
„Tortelini”
@bugout (4.8.2023 16:25)

V Italii se rika, ze omacka "burro - salvia" = mirne prepustene maslo s pridanim par listku salveje, je to prave orechove, protoze neprebije chut naplne testovin.
Pak jeste na taliri hojne posipat strouhanym parmezanem a absolutni blaho jest.
bugout
„Tortelini”
Omáčku netreba, stačí na panvici prehriať maslo, pridať čerstvú bazalku a ja dávam drvené korenie štyroch farieb. Pridať Torteliny premiešať a hotovo.... A ako píšu hore, keď sa na tom masle orestuje aj pár paradajok bude to určite dobré
stefanm
„Čo dnes varíte? August 2023”
... dnes:

Halušky s tvarohom 😋

Poznámka:
... pridávam to sem len pretože som minule v jednej chatovej debate čítal "rozhovor"(?!) dvoch "dám", o tom, či premyvať alebo nie, uvarené halušky
... došlo to až tak ďaleko, že vám tu voľne opišem zaver

"Dáma A":...ty zasra*a mladá ku*va budeš mňa, skúsenú gazdinu poúčať či mám halušky premyť alebo nie?!?!
"Dáma B":..ja som ti, ty skúsená stará rašpľa, len napísala, že halušky premyvam...nepoučam ťa!!

...tak vám oznamujeme, že ja premyvam, aj dvakrát 🙂


mamec
„Odborníci majú jasno: Umývať surové mäso pred varením je...”
"Pri umývaní surového mäsa však dochádza k ich šíreniu z mäsa na krájaciu dosku, riad či na steny kuchynského drezu, čo môže narobiť oveľa väčšiu galibu, najmä keď sa dostanú do jedla určeného na priamu konzumáciu."

To chcete povedať, že keď to mäso neumyjem a tak ho pokrájam, sa už baktérie z neho nedostanú na krájaciu dosku? A pri umývaní tej dosky sa nedostanú do drezu? Zbožňujem takéto nelogické odporúčania!
tejaja
„Odborníci majú jasno: Umývať surové mäso pred varením je...”
Vzhľadom k tomu, že som kedysi brigádovala v mäsopriemysle, viem, že ani pri najväčšej pozornosti sa nevyhnú pracovníci tomu, aby mäso nespadlo na zem. Takže rozhodne umyjem pod tečúcou vodou.
Nepreháňajme to s ochranou pred baktériami, zďaleka nie všetky sú škodlivé, práve naopak, bez baktérií by sme neprežili. Mikrobióm je pre nás nesmierne dôležitý.
A ak sa myslí na salmonelu, tak len pre zaujímavosť, manžel dostal spolu s ďalšími kolegami salmonelózu pred rokmi v závodnej jedálni. A čuduj sa svete, hygienici našli baktrérie salmonely v čiernom korení. Takže kto si okorenil jedlo, mal problém so salmonelózou.
Všetkého s mierou. Aj hygieny.
stefanm
„Snídání v srpnu 2023 (8)”
... dnes:
Hrianka z bieleho pečiva, pikant pasta Peperonico, slaninovy čips, vajco, saláma (a to všetko 2x)

...a ešte Ibalgin rapid zo šumivym vitamínom ("Hlava bolí a život ma mýli, čo sa robí to nechápem sám"...IMT Smile & Čekovský) bo sme včera "posedeli, pokecali" s priateľmi na balkoniku (fľaše cinkli do zeleného kontajnera už za hlbokej tmy 🙂)


suvla
„Tekvicový prívarok s kôprom”
Zamyslela som sa nad tým prívarkom, ale podľa mňa ak tam pridáš "Chvíľu restujeme, potom pridáme od oka 0,5 až 1 l vriacej vody v závislosti od množstva tekvice" a následne ešte ďalších 200 ml mlieka tak mi z toho vychádza skôr polievka ako prívarok. Nie je v recepte chyba??? Ja vodu, keď varím prívarok vôbec nepridávam, len dusím na tom čo pustí tekvica.
dvorka
„Cuketová pizza bez múky”
Pred pár dňami som robila tento slaný koláč. Síce z tekvice, ale na chuti neubralo. Skvelý je aj samotný, bez oblohy, tak dnes na obed si spravím k fazuľkovej polievke. Veľká vďaka za dobrý recept.