Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 300 najnovší komentár dnes 20:27
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 300 najnovší komentár dnes 20:27
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár 17. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 183 najnovší komentár dnes 20:27
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 2 najnovší komentár 17. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár 17. januára 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Zapečená prekladaná kyslá kapusta (moja koložvárska) +video
- Oplátková saláma +fotopostup
- Domáci zázvorový sirup na zahriatie, na podporu trávenia aj proti bacilom +video
- Výborný cesnakový trhací chlebík +fotopostup
- Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak +video
- Fašiangové šišky s pridaním sušeného mlieka +fotopostup
- Čokoládovo-kokosový koláč bez lepku
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
- Nemalo by vám ujsť: 15 najsledovanejších videoreceptov uplynulého roka
- Zbierka receptov na jablkové zákusky: Upečte si aj sladkú bombu od Ďoďa z Pečie celé Slovensko
- Bohaté jedlo: Mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku a hustá omáčka k tomu, to je ragú. 11 receptov, ako si ho doma uvariť
- Vyberte si: 14 tipov, čo variť a piecť tento týždeň. Slané aj sladké recepty na pracovné dni aj víkend
- Fazuľová, šošovicová, zemiaková, ale aj kuracia: 10 receptov na polievky nakyslo, ktorých sa oplatí uvariť plný hrniec
V Italii se rika, ze omacka "burro - salvia" = mirne prepustene maslo s pridanim par listku salveje, je to prave orechove, protoze neprebije chut naplne testovin.
Pak jeste na taliri hojne posipat strouhanym parmezanem a absolutni blaho jest.
A ja halusky nepromyvam, vrham je do čisté, neředěné bryndzy a polejvam horkyma skvarkama. Tak! :-)
...ja budem robiť vývar klasický zajtra... normálne, s rezancami
...bol som na nákup (tzv. "dokup") a zastavil som sa na jedno malé čapované+...a bol dnes bonus, chlebík so šunkou 🙂
Súhlasím
Ja tiež 🤣 XY krát som povedala, že už nikdy v živote nebudem robiť palacinky. Skúšal to aj môj brat a jemu to tiež nešlo.
Halušky s tvarohom 😋
Poznámka:
... pridávam to sem len pretože som minule v jednej chatovej debate čítal "rozhovor"(?!) dvoch "dám", o tom, či premyvať alebo nie, uvarené halušky
... došlo to až tak ďaleko, že vám tu voľne opišem zaver
"Dáma A":...ty zasra*a mladá ku*va budeš mňa, skúsenú gazdinu poúčať či mám halušky premyť alebo nie?!?!
"Dáma B":..ja som ti, ty skúsená stará rašpľa, len napísala, že halušky premyvam...nepoučam ťa!!
...tak vám oznamujeme, že ja premyvam, aj dvakrát 🙂
To chcete povedať, že keď to mäso neumyjem a tak ho pokrájam, sa už baktérie z neho nedostanú na krájaciu dosku? A pri umývaní tej dosky sa nedostanú do drezu? Zbožňujem takéto nelogické odporúčania!
SWtonkový zeler sa dobre mrazí. Nakrájaj na kúsky a daj do mraziaceho sáčku a do mrazáku.
Nepreháňajme to s ochranou pred baktériami, zďaleka nie všetky sú škodlivé, práve naopak, bez baktérií by sme neprežili. Mikrobióm je pre nás nesmierne dôležitý.
A ak sa myslí na salmonelu, tak len pre zaujímavosť, manžel dostal spolu s ďalšími kolegami salmonelózu pred rokmi v závodnej jedálni. A čuduj sa svete, hygienici našli baktrérie salmonely v čiernom korení. Takže kto si okorenil jedlo, mal problém so salmonelózou.
Všetkého s mierou. Aj hygieny.
Po takovem mejdanu se nicemu nediv :-) O to víc sis užil snidani, ne? Ano, po mejdanu se sejde. A pak si jeste dáchnout :-)
Čekovsky je vystizny :-)
Hrianka z bieleho pečiva, pikant pasta Peperonico, slaninovy čips, vajco, saláma (a to všetko 2x)
...a ešte Ibalgin rapid zo šumivym vitamínom ("Hlava bolí a život ma mýli, čo sa robí to nechápem sám"...IMT Smile & Čekovský) bo sme včera "posedeli, pokecali" s priateľmi na balkoniku (fľaše cinkli do zeleného kontajnera už za hlbokej tmy 🙂)