Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
kucharka
„Predstavujeme Varecháčov: Kto sa skrýva za prezývkou @kucharka?”
@afataga (11.12.2023 09:29)

Kde sa mi najviac páčilo? Ufff… ťažko povedať. Anglicko je moja srdcovka, ale najlepšie a najjednoduchšie to bolo v Singapure. Exotické ale pohodlné :-)
A pre ľudí čo radi jedia, je to raj na zemi : európske, čínske, malajské, indické, indonézske, thajské … najlepšie sú miestne "food courts" obrovské jedálne, kde si každý vyberie čo chce a je to celkom lacné. V lete som sa tam vrátila s deťmi na dovolenku a boli v nemom úžase. Už šetríme, aby sme sa tam zase mohli vrátiť.
Keď prídem do Žiliny na ten piroh, tak timukážem fotky a pokecáme :-))) 😂

Krevety sú príbuzné hmyzu? Tak to si mi nemala hovoriť :-((
Tu sa ozaj hovorí, že krevety sú šváby mora … brrrrr.
havla
„Krehké vanilkové drobné pečivko (videorecept)”
Cesminka, na teba sa fakt dá spoľahnúť. Čo sem dáš, všetko je dobré. Toto pečivko je výborné, chrumkavé, v ústach sa rozplýva. Naozaj môže byť stále k dispozícii, nielen na vianoce. Ďakujem ti a teším sa na ďalšie dobroty, ktoré nám tu dáš. Prajem ti krásne vianoce a všetko najlepšie do nového roku.
tejaja
„Bobaľky - opekance (fotorecept)”
Tak keď vidím bobaľky, mám už Vianoce. :))) My nedávame bobaľky do vriacej vody, ale do misy, ktorú postavíme nad hrniec s vodou, zapneme plyn, stíšime na slabý stupeň, zalejeme trochou vriaceho mlieka, premiešame a zakryjeme. Takto necháme za občasného pridávania horúceho mlieka bobaľky nasiaknuť. Keď sú už dosť mäkké, zasypeme makom a cukrom, premiešame a opäť po trošičke, podľa potreby dolievame horúce mlieko, kým nie sú bobaľky ok. Je to síce dlhšie, ale lepšie.