Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
chemik
„Paradajková kapusta”
Na tento recept jsem narazil začátkem sedmdesátých let v Rumunsku v luxusní restauraci a nebylo v tom nic navíc, jen po několika hodinách zcela rozvařené uzené koleno, protože v té době se tam nebylo v prodeji maso ani mletá paprika, ale chuť byla neočekávaně výborná.
petitdejeuner
„Úloha rôznych surovín v kysnutom ceste”
@sovka62 a @dvorka - ďakujem pekne za ochotu podeliť sa o skúsenosti.
@dvorka , chcela by som sa spýtať na to malé množstvo droždia - Funguje to bez ohľadu na to, či ide o čerstvé alebo sušené droždie? Ako dlho také cesto potom kysne? Je možné takto nahrádzať množstvo droždia v rôznych receptoch (v ktorých sa uvádza bežne zaužívané množstvo droždia na hmotnosť múky) s tým, že len nechám cesto kysnúť dlhšie? A taký detail - ako to droždie vážite? Alebo to už máte v oku, že aký kúsok koľko asi váži? Moja váha váži po 25 gramoch (aj to asi nie veľmi presne), čiže má dieliky 25 - 50 - 75 - 100 g atď.
farbuska
„Zapečené volské oká (fotorecept)”
Urobila som dnes ako ľahký obed do horúceho poludnia, k tomu špargľu s maslom a paradajkový šalát. Nemala som bazalku, posypala som pažítkou. Rýchle (aby som kvôli jednej malej zapekacej miske nezohrievala zbytočne celú rúru, zapekaciu misku som postavila do remosky a zapiekla v nej) a chutné. Vďaka za tento recept.