Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
farbuska
„Paprčkový perkelt (fotorecept)”
Paprčkový perkelt občas robievam - je to veľká dobrota - , ale musím ich hneď variť na cibuli, paprike a koreninách, lebo takto pri oberaní by sa paprikového základu nikdy nedožili. Je pravda, že to trvá dlho, ale po tých cca 3 hodinách je cibuľa úplne rozvarená a šťava prirodzene zahustená a dobrá. Tvoj však vyzerá nesmierne lákavo. Musím ísť kúpiť paprčky... :)
racik
„Paprčkový guláš”
Prajem Vám pekné víkendové ráno, som mierne sklamaný čakal som, že komentár pridá SOVKA. Tento druh perkrltu sa u mojej mamičky varil vždy v deň zabíjačky. Večera bohatá na viac chodov končila paprčkovým paprikášom, po ktorom sa už ochutnali len pečené hurky a klobása. Ako deti sme vždy boli podozrievané, že si ukradneme, (zabalíme klobásu aj domov). Pri odchode nás domáci pán vždy kontroloval či nemáme schovanú, ukradnutú, klobásu. U koho našiel, ešte mu pridal z hambálku surovú ešte neúdenú klobásu. K tomu paprikášu; bol to mišmaš z celého dňa odrezky , paprčky chvosty, kúsok stehna alebo lopatky a veľa koží. Domáci názov bol "LEPKAVÝ PAPRIKÁŠ" to kvôli kolagénu, ktorý je obsiahnutý v koži. Tzn. koža je veľmi dôležitá súčasť tohto chutného jedla.