Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
farbuska
„Hruškové mini tartaletky s jemným karamelovým krémom (fotorecept)”
Utešené sú! Aj na tvojich kuchárskych a cukrárskych výtvoroch vidno, že ťa tá práca baví a teší. Potom je výsledok radosťou pre tých, ktorí ho môžu vychutnávať a možno ešte väčšou pre tvorcov samotných. Prajem ti naďalej veľa radosti pri varení a pečení a sledovaní iskričiek v očiach tvojich milých a blízkych pri konzumácii tvojich jedál. Ja ju mám aspoň pri pozeraní a inšpirovaní sa. Vďaka.
sracz
„Bravčové plátky z jednej tepši pre dvoch (fotorecept)”
@kuko95 (30.3.2023 22:01)

Vďaka za komentár i záujem, vážený @Kuko milý priateľ. Samozrejme, že za horúca, majonéza sa vstrebe do výslednej lahodnej chuti "diela". Veľmi rád a často spomínam na môjho vzácneho krstného otca Jána Zbura, B. P., ktorý sa riadil aj "vihodňarskim mottom: Čudoval bi ši še, co šicko ňešmerdzi a jake je to dobre, fajne až prefajne a šmačne"!
chorvatka
„Perky so slivkovým lekvárom podľa Tonky (videorecept)”
V nasej vile v Trencine bola v suterene pracovna s kotlom.pod ktorym sa kurilo drevom. Po vojne sa v tom kotli varieval slivkovy lekvar a ten sa potom rozdelil medzi byvajucimi, co prispeli slivkami; pre nas deti to bol naozaj zazitok zostat celu noc hore a pozerat sa na susedov, ktori sa u tej paky, s ktorou sa miesal lekvar, striedali. Bolo to cosi ako praidky...A na ten cierny husty lekvar sa neda zabudnut; mama nam varievala i zapekané rezance s tym lekvarom, len tam pridala posekané orechy. No proste pochutka....
kimlo
„Veľmi dobrá čalamáda (fotorecept)”
@sanntte (1.4.2023 19:23)
Olej sám o sebe je chuťovo neutrálny, akurát môže podporiť chute ostatných surovín, lebo niektoré vitamíny a látky zo zeleniny sa v tuku rozpúšťajú, je to len môj názor, lepsie by sa k tomu mohol vyjadriť kolega @chemik ten je v týchto veciach doma. Ja osobne mám šaláty s pridaným olejom rad, ale pokiaľ sa týka calamady ktorá sa sterilizujte na dlhšiu dobu, treba myslieť aj na dobu spotreby, dnešné rastlinné oleje (netrúfam si odhadnúť z čoho ich vyrábajú..) majú v takýchto zavaraninach tendenciu zatuchnuť a výsledná chuť a šalát nakoniec skončí vo bio odpade. Holt, časy kvalitných surovín sa pominuli… kľudne sa dá šalát použiť aj bez oleja, ten sa dá ako čerstvý pridať priamo do porcie. 🙂