Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
lianka
„Zeleninové rizoto s kuracím mäsom”
Ja sa tiež čudujem, prečo to niekto zavrhuje. Veď jesť máme striedmo. Ja som sa tiež celý pracovný život stravovala v závodných kuchyniach a nikdy nebolo také jedlo, čo sa nedalo zjesť. Práveže oni dbali aby na to aby to bolo striedme. Je to aj o skromnosti, lebo stále sa nedajú jesť iba mäsá. Ono to totiž ani nie je zdravé.
beata77
„Svieženky (fotorecept)”
Chcela by som sa opýtať. V recepte píšeš 1kus aróma rumova a 0,5 kusu aróma puncova. Ok, asi myslíš deci. Ale ak,tak fakt neviem koľko tej arómy, pretože tá maličká fľaška puncovej arómy je na 5kg. Vieš mi poradiť prosím ťa?
cesminaz
„Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol (videorecept)”
@olinecka (23.2.2024 10:23)

@olinecka drahá, aj ked viem že si skúsenejšia kuchárka/ gazdinka než ja, spýtam sa ta niečo. Keď vyprážaš kura, stehná, krídla, alebo rezne... predvaríš alebo preddusíš ich a až potom obalíš? Alebo obalíš surové mäso a vyprážaš pomaly, zodpovedne a na kontrolu povedzme pichneš nožom ku kosti aby si si bola istá, že je mäso už krásne prepečené🙂? Mäsu tiež trvá kým sa pri vyprážaní prepečie, tak prečo nemať trpezlivosť aj pri karfiole? 🙂 Ano je to moje varenie a môj recept ako vravíš, ale ver, že za každým jediným svojím receptom si skalopevne stojím. A ak niekto skúsi môj recept a drží sa aj mojich rád, výsledok bude mať ten istý ako ja. Nikdy neposuniem 1 recept dalej ak som si ním niesom na 100% istá👍🙂 Vdaka za nahliadnutie a komentík s názorom, pekný deň prajem.
cesminaz
„Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol (videorecept)”
@sashan (22.2.2024 19:28)

Moja mama doma robievala tiež predvarený karfiol, ale odkedy mám vlastnú domácnosť tak ja karfiol vyprážam jedine surový. Odpadne ti babranie s predváraním a aj chuť karfiolu bude ovela intenzívnejšia. V rúre som ešte neskúšala, ale keďže robím karfiol tak 1-2x do roka, tak si ho vychutnáme takto "originál" 😅😉 Príjemný den tebe aj ostatným.
cesminaz
„Môj najobľúbenejší vyprážaný karfiol (videorecept)”
@farbuska (22.2.2024 17:16)

Keď niekto chce tak si ho rozoberie aj na menšie kusy, alebo ružičky. Ja nezvyknem na menšie rozobrať, lebo takto mu zostane viac karfiolovej chuti a popije aj menej oleja🙂 Prepečie sa bez problémov aj väčší kus, treba jednoducho len piecť pri primeranej teplote a otáčať karfiol aby sa opiekol zkaždej strany rovnako.
zolik
„Čo dnes varíte? Február 2024”
Dnes bolo:
“Čiernohorský rezeň” podľa šéfkuchára Michal Šalamún, ale z kuracích pŕs
Cuketa opečená na olivovom oleji a obyčajné varené zemiaky
Je to rýchle jedlo, všetko hotové do času kým sa zemiaky uvaria. Do 30 minút docela efektné jedlo na stole.