Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
bugout
„Klasický cheeseburger”
Keďže ide o komerčný recept očakával by som nejakú dobrú omáčku nie kečup a horčicu.... Ale oceňujem krásnu jednoduchosť mäsa, žiadne nezmyselné a zbytočne ochucovanie. V prípade mäsa do burgru je v jednuchosti krása.
zolik
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024”
@kucharka (18.5.2024 09:12)
😂 Japončíci sú ďaleko. A my sme šikovné improvizátorky. Niekedy až žasnem aké všetky možné jedlá si Aziati v Európe fotia. Keď som bola teraz posledne v Paríži tak si fotili svoje a potom požiadali hostí u vedľajšieho stola či si môžu odfotiť aj ich porcie. Boli to domáci, najprv na nich prekvapene pozerali, potom dostali záchvat smiechu a nakoniec im to dovolili. Z toho mi vyplýva že asi tak isto potom oni doma improvizujú európsku kuchyňu, asi tak ako my tú ich ázijskú 😊
sara50
„Česká kulajda”
@evanaaa (15.7.2022 18:47)

Nemusíte si robiť doma kyslé mlieko. Dá sa použiť kúpená zakysanka alebo kyslá smotana trochu zriedená obyčajným mliekom. A v zime sa dá táto polievka urobiť aj zo sušených hríbov, napr. z dubákov (vopred namočených) alebo zo šampiňónov, tie sa dajú kúpiť celoročne. Ja niekedy miesto varených vajec urobím stratené vajcia a nedávam kôpor, lebo našim tam nechutí. Je veľa rôznych variácií a každý si ich môže prispôsobiť. :-)
evanaaa
„Granadír”
Nevarím zemiaky vo vode, ale ich najprv podusím na cibuľke a červ. ml. paprike pokrájané na malé kocočky, keď už zmäknú, ešte ich trochu vareškou popučím, aby neboli veľké kusy ( ako na obr. hore), a až potom pridám cestoviny. Samozrejme, ešte predtým zemiaky aj ochutím......
zolik
„Čo dnes varíte alebo pečiete? Máj 2024”
@afataga (17.5.2024 18:55)
Ahoj Afi, som sorry, ale nedám. Bola to čistá improvizácia.
Klasický hovädzí vývar odložený v mrazáku, ochutené s chilli, sójovkou, kurkumou a nastrúhaným zázvorom. Mrazená Ázia zelenina z obchodu a zbytok čínskych nudlí zo včera. Nemám ani po toľkých rokoch odhad na cestoviny. Vždy ich navarím viac ako potrebujem 😂
Prajem Ti pekný weekend