Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 272 najnovší komentár včera 22:02
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 272 najnovší komentár včera 22:02
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár 9. júla 2025
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár 9. júla 2025
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár 9. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 272 najnovší komentár včera 22:02
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 110 najnovší komentár 1. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
11x zeleninová polievka: Ľahká, ale aj s haluškami, krutónmi či domácimi cestovinami
Ďakujem za recept.
Keď si das do vyhladávača ten latinsky názov čo som vyssie napísala, tak ti to nájde, je to podla mña tá istá rodina no iná odroda.. podla Wikipedia = Brukev řepák (Brassica rapa), akurát ja kupujem odrodu/subsp. sylvestris, inak sa dost pestuje aj v nemecku
Takto, ak ich v obchode vidim tak si buvly kúpim, nepredávaju sa spolu ako napr karelab aj s mladymi listami, ide o to že sa nadzemná čast sa zbiera bud sú to broccoletti teda malé kvietky, zvrsky bez dlhych listov, len malé (ako foto),.
potom predávaju celé dlhe listy aj s kvietkami(pukmi) a tie rozdelim na broccoletti a zvysok, broccoletti- kvietky,puky či malé brokoličky varím ako prílohu, alebo s čerstvou cestovinou orecchiette, ten zvysok udusim a urobim bud ako sotto olio (prilohu,či do sendviča) alebo to dalej spracujem ako pesto... napríklad tu nepredávaju kaleráb, klasicky petrzlen a chren,to ked nájdem v obchode mám vianoce, inak si ich musim vypestovat.
vodnica je kvaka, nevedela som, ze sa je aj nadzemna cast, bulvy nejete?
som rada že ta rozosmialo pomyslenie na suchú paellu, ked ich vidis vyskrabovat to z toho mega pekáča, haha, a k tomu: sí sí todo mañana, samozrejme tomu sa vyhnes ak pracujes pre multinaciolnu firmu s inou koncepcoiou,ale charakter tam časom, prenikne a..vies možno som bola az prilis kritická ale ked tam zijes a vsetky tie puentes,siesta,fiesta, ...ako na kube (hlavne juh spanielska)
Ja idem na večeru spracovat 2kilo cime di rapa, - Brassica rapa subsp. sylvestr je to druh vodnice, nadzemná čast. Pekny začiatok pracovného tyzdna...
Ďakujem za info.
Ďakujem 🫶
Sú dostať kúpiť klasické na bazari, alebo sa dajú kúpiť v domácich potrebách. Tescoma ich má
Uuuz nasla, nejlevnejsi to neni, ale aspon v dojezdove vzdalenosti. Jen jeste premyslim, jak moc to pouzivat a kde vsude pouzivas ty?
Jazmínová ryža, kuracie prsia marinované alla Ázia, krevety a jarná cibuľka
Prajem Vám pekný pondelok
Tú termicky lúpanú používam na jedlá, ale pozor! Pohanku nikdy nevarte. Prichádzate o časť rutínu. Pohánku dám do misky, zalejem vriacou vodou, zakryjem a strčím do perín, ako sa u nás vraví. Čiže jednoducho celú misku zabalím do paplóna a nechám tam cca 30 minút. Potom vyberiem, pohánka je krásne mäkká, a použijem na to, načo chcem. Ak ju dávam do polievky, tak ju nasypem do horúcej polievky po uvarení a odstavení zu ohňa. Kým sa polievka dá jesť, pohánka je mäkká.
Inak tento váš recept je super, kombinácia so šampiňónami je výborná.
Všetkým doporučujem vyskúšať tento recept.:)
Ale sú tam aj mäsové receptíky, maximálne jednoduché recepty, ale vynikajúce.
Boli to kuracie prsia a jazmínová ryža.