Komentáre najnovšie
Pridaj diskusiuDiskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 258 najnovší komentár dnes 17:15
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár 1. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 258 najnovší komentár dnes 17:15
- Mariena1: Candida albitas-protikvasinkova dieta. 28 najnovší komentár včera 17:16
- Tinca: Kustovnica čínska - GOJI 31 najnovší komentár včera 16:52
- Marienka54: Teplovzdušná fritéza Delimano 40 najnovší komentár včera 07:21
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 258 najnovší komentár dnes 17:15
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 121 najnovší komentár 1. júla 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár včera 01:40
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Strúhaný syr, mleté korenie, čaj vo vrecúšku: Toto sú dôvody, prečo by ste ich mali nechať radšej v obchode
-
Na párty aj ku gulášu: 11 receptov na slané chuťovky zo zemiakového cesta
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
Upečte na víkend: 10 receptov na fantastické višňové koláče, osviežujúce a plné šťavy
-
11x zeleninová polievka: Ľahká, ale aj s haluškami, krutónmi či domácimi cestovinami
Suhlasím s chemikom, na mña aj vela mrkvy,byliniek a cesnaku, a na tej fotke vela vody na spodu taniera, akokeby cestoviny"plávali" .
Ale kvapka dačoho fajného by to určite len vylepšila:)
Kedze sme tam určity čas pobyvali, tak som do ich kultury "nakukla", zial nieje to nič pre mña,. severna čast Cantabria, Galicia, Aragón, Castellón Barcelona ano to je "pre mña" spanielsko, potom akoby od valencie dole po andaluziu to je agónia taká zem "vsetkych a nikoho"...
No a andalúzia je akoby iny stát v státe,(to myslim v dobrom, iny svet, aj Granada,to by som povedala že sú to zbytky starého sveta), snazili sme sa na 99% vzdy stravovat taliansky,mercadona a carrefour mali vzdy dobré produkty.
Ako som spominala vzdy ked sme boli na severe, kupovala som si tarta de Santiago (aj do zásoby),. Anjelske vlasy (cabello de ángel), membrillo, no a ich mantecados a polvorones su unikátne...čo vyslovene nemusim je ich suchá paella, a tak isto tomate frito - to je pre mña nepochopitelny produkt ako potravina...
Včera som robila dvojvrstvovy, jablkovy s figovym lekvárom.
Samozrejme, máte úplnú pravdu, text sme upravili. Ďakujeme za upozornenie a prajeme peknú nedeľu.
To som rada...nech sa darí...
...........s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. To jsi delala nebo se u vas koupi?
A kdybys videl, jak "guličkuju" maso na Bali! Mozna nekdy pridam video. Jinak uz to ani ja nedelam! A jak jednoduche! :-)
Osso buco je mana nebeská! Mne chutná neklasická varinta, ne v zelenine. Dlouho jsem ho nemela. Zapojím řezníka :-)
Tento dezert je snáď len pre dospelých, káva predsa nie je vhodná pre deti!
... pekné a určite chutné pripravené jedlo, ale najviac je sloveso "ukuličkovala", to ma pobavilo 🙂
...a keď si to preložím do slovenčiny tak sa pobavim ešte viac..."uguľôčkovala"
... včera:
Osso buco, petržlenovo-cesnakova gremulada s citrónom, zemiaková polokaša...pochutili sme si 😋
Ďakujem za radu. Mám rada iba tmavú a horkú/málo sladkú čokoládu, takže prispôsobím podľa teba. Peknú a dobrú poslednú februárovú nedeľu aj tebe. A všetkým.
Dakujem
Veru vyzerá dobre, musím niekedy skúsiť.
A ako šalát sme mali "xató" - je to kučeravý šalát s olivami, ančovičkami, sušenou treskou alebo tuniakom a s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. Xató je šalát typický z obdobia karnevalu a každá oblasť má ten "svoj".
Ako dezert bolo merengue s jahodami a šľahačkou - tiež karnevalový dezert.
Dobré raňjky si mala :-)
Ja som mala toast potretý oliváčom a rajč.šťavou, šunka, syr, redkvička a avokádo.
A zdravý tanier jahôd a ananásu.
A čo máš ešte rada? :-)
Ahoj, robila som ju už druhý krát. Je ozaj veľmi dobrá, finančne nenáročná a v chladničke vydrží 3-4 dni možno aj dlhšie (u mňa max 4 dni) Prvý krát som penu dávala do šálok. Tento krát do menších zaváracích pohárov a je to praktickejšie. Ja osobne mám horkú čokoládu veľmi rada, tak som z pôvodného receptu ubrala cukor.
Maj sa, a ešte peknú nedeľu, pá
Na tú som už aj ja pozerala ... a ty ju už máš! Palec hore!