Komentáre najnovšie

Pridaj diskusiu
stefanm
„Co dnes vaříte? Február 2025”
@mijaita (22.2.2025 13:47)

... pekné a určite chutné pripravené jedlo, ale najviac je sloveso "ukuličkovala", to ma pobavilo 🙂
...a keď si to preložím do slovenčiny tak sa pobavim ešte viac..."uguľôčkovala"

... včera:
Osso buco, petržlenovo-cesnakova gremulada s citrónom, zemiaková polokaša...pochutili sme si 😋

kucharka
„Co dnes vaříte? Február 2025”
Na obed sme mali zemiak.kašu s mäsovou roládou ( plnenou syrom a špenátom ) a brokolicu.
A ako šalát sme mali "xató" - je to kučeravý šalát s olivami, ančovičkami, sušenou treskou alebo tuniakom a s omáčkou z pečených paprík, mandlí, liesk.orieškov, oliváča, cesnaku a soli. Xató je šalát typický z obdobia karnevalu a každá oblasť má ten "svoj".
Ako dezert bolo merengue s jahodami a šľahačkou - tiež karnevalový dezert.



zolik
„Co dnes vaříte? Február 2025”
@farbuska (22.2.2025 21:55)
Ahoj, robila som ju už druhý krát. Je ozaj veľmi dobrá, finančne nenáročná a v chladničke vydrží 3-4 dni možno aj dlhšie (u mňa max 4 dni) Prvý krát som penu dávala do šálok. Tento krát do menších zaváracích pohárov a je to praktickejšie. Ja osobne mám horkú čokoládu veľmi rada, tak som z pôvodného receptu ubrala cukor.
Maj sa, a ešte peknú nedeľu, pá
zolik
„Co dnes vaříte? Február 2025”
Čokoládová pena podľa receptu od @Jana Štrbková “Čokoládová pena ako z francúzskej cukrárne”.
Odporúčam vyskúšať je ozaj veľmi dobrá. Efekt je vyšší ako nenáročná príprava, ktorá pozostáva len z troch surovín - horká čokoláda, vajcia a cukor.


janger
„Co dnes vaříte? Február 2025”
@mijaita (19.2.2025 18:53), aj maslo bolo ;-). Cibula patri do toho taka "spoluvarena". Je to take starodavne, storocia zname jedlo, povodne s pastrnakom. Patri k tomu dusene hovadzie, ale variaciam sa medze nekladu. Ale kto cibulu neda, tak neda, ziadny problem :-).
 varecha.pravda.sk/recepty/holandsky-hutspot-mrkva-zemiaky...

Aj ja niekedy robim bez cibule, ale to uz potom nie je "hutspot".