Malinový cheesecake fotorecept
Foto: macka78
Dnes by som vám rada predstavila svoj obľúbený malinový cheesecake. Je rýchly a veľmi jednoduchý. Chutí výborne a dá sa jesť hádam donekonečna...
príprava
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
110 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
200 g (pochúťková) |
|
160 g |
|
1 ks |
|
pár kvapiek |
|
1 PL |
|
Malinová vrstva: | |
500 g (môžu byť aj mrazené) |
|
3 PL (podľa chuti) |
|
|
Postup
-
1
Ako prvé si rozmixujeme sušienky, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto... Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) a vyložíme papierom na pečenie, ale iba spodok formy, boky formy nech sú bez papiera. Vložíme sušienkový korpus a pekne uhladíme lyžicou.
-
2
Krém pripravíme tak, že všetky hore uvedené ingrediencie na plnku dáme do misky a zmiešame dohromady (ja som miešala zľahka metličkou). Krém by mal byť riedkejší. Krém vylejeme na korpus, trošku pobúchame, aby zmizli vzduchové bublinky a dáme do vyhriatej rúry, do ktorej som na spodok dala plech s vodou... (Dávam preto, aby cheesecake nepraskol) Rúru som si nastavila na 150 stupňov. Pečieme cca 40 minút, odporúčam sledovať okraje, tie by mali byť jemne zlatisté a pevné. Nakoľko každá rúra pečie inak. Potom rúru vypneme a necháme pootvorené dvierka (ja dávam utierku medzi dvierka) a necháme cheesecake ešte pol hodinu v rúre. Vytiahneme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
-
3
Malinová vrstva: Necháme si rozmraziť maliny, dáme do hrnca, pridáme cukor, prilejeme 250 - 300 ml vody a nech prejsť varom.. Precedíme a z malinoveho základu si spravíme želatínu ( podľa návodu ). Do hotovej želatíny primiešame maliny, ale už len zľahka premiešame, aby sa úplne nerozbili a nalejeme na cheesecake... Dáme zachladiť, najlepšie cez noc... Dobrú chuť!
Ďakujem...
Ďakujem...
Áno pravá, max. 60 stupňov, nie viac.. Ďakujem
Joj keby sa tak dalo ...