Francúzska, tyrolská aj poctivá staročeská:
11 receptov na cibuľovú polievku

Redakcia Varecha.sk, dnes 06:15     5 minút čítania

Aj keď cibuľa zvyčajne v kuchyni robí len nenápadného spoločníka, v týchto polievkach hrá hlavnú úlohu. So zapečenou syrovou bagetkou, ale aj bez nej, do chladných dní sa cibuľová polievka náramne hodí.

Francúzska cibuľová polievka so syrovými bagetkami

Recept - Cibuľová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš PilcFrancúzska cibuľová polievka so syrovými bagetkami Zapečené bagetky so syrom spravia s každou cibuľovou polievkou malý zázrak.

Cibuľačka (fotorecept)

Recept - Cibuľačka
Foto: EvusikCibuľačka Keď sa v takýto jesenný čas môjho muža opýtam, čo mu mám uvariť, vždy mi odpovie: "Hlavne nejakú polievku". Tak som mu uvarila cibuľačku.

Francúzska cibuľačka

Foto: Kulinární studio MAFRAFrancúzska cibuľačka Cibuľu treba restovať pomaly – čím dlhšie a jemnejšie karamelizuje, tým sladšiu a bohatšiu chuť polievka získa.

Tyrolská cibuľačka

Recept - Tyrolská cibuľačka
Foto: VladokatTyrolská cibuľačka Recept som si doniesol z dovolenky, je úplne iná ako francúzska cibuľačka, ale mňa dostala.

Francúzska cibuľová polievka (fotorecept)

Foto: Meduzka35Francúzska cibuľová polievka Táto polievka síce vyžaduje trochu trpezlivosti, ale výsledok určite stojí za to.

Lahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením

Foto: SiuuuLahodná francúzska cibuľačka s talianskym pohladením S parmezánom, ktorý síce do originál receptu nepatrí, ale dodá polievke neopakovateľnú lahodnú chuť aj vôňu.

Cibuľová krémová polievka

Recept - Cibuľová krémová polievka
Foto: Ivka774Cibuľová krémová polievka A ako vložka do cibuľovej polievky - vyprážaná cibuľa.

Poctivá staročeská cibulačka (fotorecept)

Recept - Poctivá Staročeská cibulačka
Foto: KlukodvodyPoctivá staročeská cibulačka Tohle je opravdu dost starý recept, mám ho rád a dělám to pokaždé, když vařím uzené.

Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami (fotorecept)

Foto: Kukulienka71Trojcibuľová krémová polievka so syrovými knedličkami Nájdete v nej až tri druhy cibule a úžasné syrové knedličky k tomu.

Cibuľová polievka zapečená so syrom

Foto: Pravda - Ľuboš PilcCibuľová polievka zapečená so syrom Bagetka nie je povinná, skvelá bude aj len so zapečeným syrom.

Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou

Recept - Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou
Foto: Maja333Červená cibuľová polievka s tymianom a slaninkou Aj z červenej cibule môže byť polievka.

ANKETA: Varili ste niekedy cibuľačku?

18,2%

81,8%

Diskusia k článku

TOPlist