Foto: ivka774
Tento recept je pre rovnakých milovníkov cibule ako som ja :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si všetky potrebné suroviny.
-
2
Do hrnca som si dala asi 2 lyžice oleja, keď bol dobre rozpálený pridala som na väčšie kusy nakrájané 4 cibule.
-
3
Pražila som ju na oleji asi 10 minút do sklovista.
-
4
Zaliala som vodou a nechala zovrieť.
-
5
Keď voda zovrela pridala som zeleninový bujón (môžete aj zeleninový vývar) a na kocky nakrájaný zemiak.Polievku som ešte dochutila soľou a vegetou ( podľa vlastnej chuti) a nechala variť kým zemiak zmäkol.
-
6
Ak bol zemiak hotový, odstavila som ju od sporáka a ponorným mixérom som polievku poriadne rozmixovala.
-
7
Rozmixovanú polievku som opäť dala na sporák a pridala mlieko na zjemnenie ( môže byť aj smotana).
-
8
Ako vložku do polievky som si spravila vyprážanú cibuľu. A to tak, že som zvyšnú piatu cibuľu pokrájala na kolieska a povyberala som aj tie vnútorné ( teda tie vrstvy), poprášila hladkou múkou, poriadne pretrepala, aby sa múka dostala všade a hodila cibuľu do rozohriatej fritézy, kde som ju vyprážala do zlatista asi 7 minút.
Diskusia k receptu