Foto: evusik
Keď sa v takýto jesenný čas môjho muža opýtam čo mu mám uvariť, vždy mi odpovie: "Hlavne nejakú polievku" tak som mu dnes uvarilu Zobraziť celý popisKeď sa v takýto jesenný čas môjho muža opýtam čo mu mám uvariť, vždy mi odpovie: "Hlavne nejakú polievku" tak som mu dnes uvarilu cibuľačku.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
cibuľu nakrájame na kolieska, alebo mesiačiky
-
2
a osmahneme ju na oleji, keď zmäkne po cca 10-tich minútach pridáme lyžičku cukru a dusíme, za občasného premiešania ďaľších 30 minút
-
3
potom pridáme cesnak, bobkový list a tymián
-
4
zalejeme vínom necháme prevrieť a pridáme mäsový vývar. Dáme variť zhruba na 30 minút. Najlepšie je použiť hovädzí alebo slepačí vývar, ak nemáte použite kucku bujónu. Na záver ochutnáme, ak treba dosolíme a okoreníme.
-
5
Keď sa nám polievka dovára je čas pripraviť si bagetky. Ja som bagety nemala tak som použila toustový chlieb. Nakrájaný alebo v celku pokvapkáme olivovým olejom a dáme do trúby zapiecť. Ja som práve vytiahla z rúry upečený chlebík a hneď som tam šupla bagetky.
-
6
Do zapekacej misky dáme polievku
-
7
naukladáme opečený chlebík a zasypeme syrom
-
8
a dáme zapiecť. Ihneď podávame. Papáme pekne pomaly a dávame si pri tom veľký pozor aby sme si gamby nepopálili :-)
-
9
no a keďže som popri cibuľačke aj chlebík upiekla, tak prikladám foto aj chlebíka. Zamiesiť a vykysnúť som ho nechala v pekárničke a piekla v trúbe, robila som z hladkej a celozrnnej múky, ovsených vločiek a slnečnice :-)
Diskusia k receptu