Dobré rady:
Ako dostať z cesnaku maximum a pritom ho nespáliť? Odnaučte sa robiť tieto 4 chyby
Cesnak povýši jedlo typickou vôňou a chuťou, často sa však stáva, že pri varení alebo pečení prihorí. Toto sú najčastejšie chyby, ...
3 minúty čítania
Zákusok na nedeľu:
Štafetková, žerbó aj božská. 11x orechová roláda, každá iná, ale všetky skvostné
S vaječným likérom, ovocím, čokoládou, s múkou aj bez. Medzi týmito roládami si určite vyberie každý.
5 minút čítania
Trocha inak:
10 možností, v čom obaliť rezne či syr. Naozaj to nemusí byť vždy len obyčajná strúhanka
Od podrvených kukuričných lupienkov až po exotický kokos. Dodajte vyprážanému jedlu nový rozmer. ...
4 minúty čítania
Marián Filo:
Šéfkuchár, ktorý varil pre kráľov aj premiérov
Zoznam ľudí, ktorí ochutnali kuchyňu šéfkuchára a majiteľa reštaurácie Afrodita v Čereňanoch je plný hviezd zo sveta politiky aj šoubiznisu.
8 minút čítania
Posviatočné maškrty:
8 spôsobov, ako vdýchnuť druhý život vianočnému pečivu, ktoré už nikto nechce jesť
Ostali vám po sviatkoch medovníky či drobné koláčiky, o ktoré už nikto doma nemá záujem? Pozrite sa, ako delikátne sa dajú sladké zvyšky...
4 minúty čítania
Aby boli dokonalé:
Odhaľte tajomstvo varenia párkov. Takto vám už nikdy nepopraskajú
Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že ohrievanie párkov zvládne aj malé dieťa, mnohí pri ňom robíme zásadné chyby....
2 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
20 najlepších polievok uplynulého roka, zbierka, ktorá sa hodí do každej rodiny
Sýta postačí ako obed, ľahšia zasa pripraví žalúdok na druhý chod. Pokiaľ si bez polievky neviete svoj jedálniček predstaviť, tento špeciálny výber...
8 minút čítania
Pre dobré trávenie:
Dajte po Vianociach žalúdok a spomalené črevá do poriadku. Toto je 10 potravín, ktoré vám v tom pomôžu
Naše trávenie dostalo počas sviatkov zabrať - kapustnica, majonézový šalát, vyprážaný kapor, údené a k tomu plno koláčikov…...
5 minút čítania
PRÍLOHA VARECHA 1/2024:
Chutne aj bez mäsa
Varecha s odskúšanými receptami na chutné jedlá bez mäsa vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 5. januára.
3 minúty čítania
Rebríček TOP 15:
Kuracie placky, šuhajdy aj podvodníci. Pozrite, čo sa varilo a pieklo v slovenských domácnostiach vo vianočnom mesiaci
Sumár najúspešnejších decembrových receptov je prirodzene tak trochu ohliadnutím za Vianocami....
13 minút čítania
Aj vykúpať sa v ňom môžete:
6 tipov, ako využiť zvyšky vína v kuchyni a nielen v nej
Nedopité víno, na ktoré už nemá nikto chuť, nemusí skončiť vo výlevke. Ešte dokáže potešiť telo aj dušu...
5 minút čítania
Upracte chladničku:
S bryndzou, so syrom či slaninkou. 8 spôsobov, ako si vychutnať pečené zemiaky
Prejedení po sviatkoch si radi dáme aj obyčajné pečené zemiaky. Aj keď tie si môžeme tiež vylepšiť a využiť k nim rôzne povianočné zvyšky...
4 minúty čítania
Užitočné trio:
Metlička, šľahač a hák. Používate správne rôzne nadstavce kuchynského robota?
Nie je jedno, čím vymiešate cesto, krém alebo bielky, pretože každý nadstavec slúži na niečo iné....
3 minúty čítania
SÚŤAŽ na január:
Pridajte recept a hrajte o 3 nákupné poukážky v hodnote 20 eur!
Aj v roku 2024 sa tešíme na všetky vaše nové recepty. Podeľte sa s nami, čo varíte a vypekáte prvý tohtoročný mesiac....
6 minút čítania
To naj z Varecha.sk:
13 najklikanejších mäsových pochúťok minulého roka
Rebríček najčítanejších receptov na mäsové jedlá, ktoré pribudli na náš portál v roku 2023. Uvarte si to najlepšie z Varechy.
6 minút čítania
Aromatické a chutné:
Prečo je v zime lepšie mrazené bobuľové ovocie a ako ho pri pečení používať
Čučoriedky, jahody či maliny majú v tomto období cukrári radšej mrazené, než to čerstvé. Aké na to majú dôvody?
3 minúty čítania
Fedor Malík:
Prešporské šodó
Taký nijaký, taký mrzutý december 2023. Teploty sa motali kolo nuly, sneh napadal len z povinnosti...
2 minúty čítania
Všetko dobré na tanieri:
Uvarte si dnes toto, aby ste boli v novom roku šťastní a bohatí
Nenechajte nič na náhodu a odštartujte nový rok obedom, ktorý vám prinesie šťastie a blahobyt....
5 minút čítania
Trendy:
Známy šéfkuchár nám odhalil, ako sa bude variť v roku 2024
Špičkový šéfkuchár Vojto Artz nám prezradil trendy, ktoré budú vládnuť v novom roku v profesionálnej gastronómii aj v domácom varení.
4 minúty čítania
Varecha Vám praje:
Šťastný nový rok 2024!
Redakčný tím Varechy Vám praje, nech je pre Vás rok 2024 naplnený šťastím, zdravím a skvelými dobrotami.
1 minúta čítania
Na koniec roka:
Bryndzová, syrová, cesnaková, rybacia... 12 najlepších nátierok na silvestrovské jednohubky a chlebíčky
Rozlúčka so starým rokom sa nezaobíde bez dobrého pohostenia. S týmito vynikajúcimi nátierkami budú vaše jednohubky či obložené chlebíčky zo stola miznúť rýchlosťou blesku....
5 minút čítania
Po prehýrenej noci:
10 tipov, ktoré vám pomôžu zdolať novoročnú „opicu“
Ak na silvestrovskej zábave tečie alkohol prúdom, na druhý deň zvyčajne príde trest v podobe bolesti hlavy a nevoľnosti. Ako sa rýchlejšie zbaviť...
5 minút čítania
Takto ju varili naše babky:
Sviatočná „fraštácka“polievka, pôvodný recept z 19. storočia
Viete už, čo na silvestrovskú večeru? Náš dnešný tip je skutočne exkluzívny – hubová polievka, originálny recept starých Hlohovčaniek.
1 minúta čítania
Slané chrumkanie:
13x syrové pečivo, ktoré je na Silvestra jednoducho nenahraditeľné
Ku kokteilom, k sektu, vínu, pivu a pravdaže aj k nealko nápojom je slané pečivo ideálne. A to najobľúbenejšie je syrové....
6 minút čítania
Obľúbené bublinky:
Šampanské, sekt, perlivé víno, to nie je to isté. Aký je v nich rozdiel?
Novoročný prípitok sa bez šampanského nezaobíde. Až na to, že to, čím si zvyčajne na prelome rokov ťukneme, šampanským vôbec nie...
10 minút čítania