Magazín

Mesiac do Vianoc: TOP medovníky minulých sviatkov! Najklikanejší recept priamo od pani medovnikárky

Mesiac do Vianoc:
TOP medovníky minulých sviatkov! Najklikanejší recept priamo od pani medovnikárky

Každý rok pred Vianocami na našu stránku pribudnú ďalšie a ďalšie recepty na medovníky. Uplynulé sviatky u našich čitateľov najviac zabodoval recept od osoby...
4 minúty čítania

Multifunkčná pomôcka: 8 tipov, na čo v kuchyni používať cukrársku kartu

Multifunkčná pomôcka:
8 tipov, na čo v kuchyni používať cukrársku kartu

Plastová alebo z nehrdzavejúcej ocele, cukrárska karta je veľkým pomocníkom nielen pri práci s cestom. Čo všetko s ňou môžete robiť?
3 minúty čítania

Upečte si na víkend: Na jablkový koláč sa dá spoľahnúť vždy. A ani tieto nie sú výnimkou

Upečte si na víkend:
Na jablkový koláč sa dá spoľahnúť vždy. A ani tieto nie sú výnimkou

Zbytočne neprekombinovaný koláč so šťavnatými jabĺčkami vždy poteší. Vychutnajte si čaro jednoduchých chutí, kým naplno vypukne vianočné vypekanie plné hojnosti.
4 minúty čítania

Máme ho radi. Aj v kuchyni: 4 veci, ktoré by ste mali vedieť o varení s vínom

Máme ho radi. Aj v kuchyni:
4 veci, ktoré by ste mali vedieť o varení s vínom

Víno pozdvihne chuť jedla, lenže aké použiť a koľko ho dať a neprehnať?
5 minút čítania

Čaj k Veselým Vianociam patrí

Čaj k Veselým Vianociam patrí

INZERCIA - Aj u Vás je to tak? Vždy, keď sa ochladí, siahate po hrnčeku čaju....
4 minúty čítania

Príloha Varecha 47/2023: Sladká jeseň s gaštanmi

Príloha Varecha 47/2023:
Sladká jeseň s gaštanmi

Varecha s odskúšanými receptami na skvelé dezerty z gaštanov, vychádza ako príloha denníka Pravda v piatok 24. novembra.
3 minúty čítania

Jednoduché riešenia: Presolená, štipľavá či bez chuti? Nezúfajte, poradíme vám, ako pokazenú polievku zachrániť

Jednoduché riešenia:
Presolená, štipľavá či bez chuti? Nezúfajte, poradíme vám, ako pokazenú polievku zachrániť

Ušla vám ruka so soľou či s korením, alebo naopak, nech robíte čokoľvek, chuťovo to stále nie je ono? Prezradíme vám, ...
4 minúty čítania

Námaha sa vyplatí: 7 receptov na kysnutú bábovku, vrátane takej, ktorú môžete upiecť na Vianoce namiesto štedráka

Námaha sa vyplatí:
7 receptov na kysnutú bábovku, vrátane takej, ktorú môžete upiecť na Vianoce namiesto štedráka

Aj keď kysnuté cesto potrebuje trochu viac času, než trené či piškótové, výsledok bude stáť za to. Dokonca až tak, že...
3 minúty čítania

Uchytia sa u vás: Slané koláče na večeru a rožteky, krekry, pagáčiky len tak na zobkanie. A to všetko z obyčajnej cibule

Uchytia sa u vás:
Slané koláče na večeru a rožteky, krekry, pagáčiky len tak na zobkanie. A to všetko z obyčajnej cibule

Dobrý cibuľový koláč môžete podávať ako večeru, ale táto bežná zelenina dodá nečakaný šmrnc aj drobnému pečivu. Presvedčte sa.
4 minúty čítania

Malo byť krémové, no je suché a lepivé: 6 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame pri príprave talianskeho rizota

Malo byť krémové, no je suché a lepivé:
6 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame pri príprave talianskeho rizota

Hoci príprava krémového rizota nie je náročná, ak pri nej urobíte niektorú z nasledujúcich chýb, bude mať od toho pravého talianskeho ďaleko...
3 minúty čítania

ZAX CHOCOLATE – sladký luxus s príchuťou jedinečnosti

ZAX CHOCOLATE – sladký luxus s príchuťou jedinečnosti

INZERCIA - Počuli ste už o tom, že jedny z najlepších praliniek sveta sa vyrábajú tu, doma – na nábreží Dunaja v Komárne?...
6 minút čítania

9x parené buchty: Klasika podľa starkej, ale aj tak, ako ste ich ešte nerobili. Tie z panvice poznáte?

9x parené buchty:
Klasika podľa starkej, ale aj tak, ako ste ich ešte nerobili. Tie z panvice poznáte?

Okrem tradičných babičkovských receptov na buchty na pare vám dnes ukážeme aj iné spôsoby, ako tento obľúbený sladký obed pripraviť.
4 minúty čítania

Hra o minúty: 6 tipov, ako ušetriť čas pri varení

Hra o minúty:
6 tipov, ako ušetriť čas pri varení

V domácnostiach sa musia cez pracovný týždeň robiť kompromisy a šetriť cenné minúty, kde sa dá....
4 minúty čítania

Krumplové „šeličo“

Fedor Malík:
Krumplové „šeličo“

Alebo "Budmerický zemiakový receptár - rok 2023"...
2 minúty čítania

Pre začiatočníkov: 7 otázok a odpovedí o pečení palaciniek

Pre začiatočníkov:
7 otázok a odpovedí o pečení palaciniek

Praktická príručka pre začínajúcich kuchárov, ako pripraviť tie najlepšie palacinky.
5 minút čítania

Lacno si z jušky: Navarte z vody! Recepty na polievky a omáčky zo šťavy z kyslej kapusty, ktoré nezaťažia váš rodinný rozpočet

Lacno si z jušky:
Navarte z vody! Recepty na polievky a omáčky zo šťavy z kyslej kapusty, ktoré nezaťažia váš rodinný rozpočet

Pri varení jedál z kyslej kapusty vždy zostane zvyšok tekutiny, v ktorej bola naložená. V kuchyni ju môžete skvelo využiť aj bez kapusty....
5 minút čítania

Šťavnatá bravčovinka: Pečená, plnená, dusená, aj ako rezeň. 11x úžasná nedeľná krkovička

Šťavnatá bravčovinka:
Pečená, plnená, dusená, aj ako rezeň. 11x úžasná nedeľná krkovička

Čaká vo vašej chladničke na svoju chvíľu bravčová krkovička? Toto sú naše lahodné tipy, čo z nej rodine navariť.
5 minút čítania

Radí Petra Tóthová: Ako neprešľahať šľahačku? Šľahačkový manuál od porotkyne šou Pečie celé Slovensko

Radí Petra Tóthová:
Ako neprešľahať šľahačku? Šľahačkový manuál od porotkyne šou Pečie celé Slovensko

Šľahačka je prešľahaná! Vypočuli si nejeden raz neúprosný verdikt súťažiaci v televíznej pekárskej šou. Ako teda správne vyšľahať šľahačku?...
6 minút čítania

Upečte si dobrotu: Strúhaný tvarožník a ďalších 9 znamenitých tvarohových koláčov na víkendovú pohodu

Upečte si dobrotu:
Strúhaný tvarožník a ďalších 9 znamenitých tvarohových koláčov na víkendovú pohodu

K šálke čaju alebo kávy počas voľných dní sa vždy hodí dobrý koláč....
4 minúty čítania

Kuchynská výbava: Hliníková, silikónová, liatinová či keramická. Aká forma na bábovku je najlepšia?

Kuchynská výbava:
Hliníková, silikónová, liatinová či keramická. Aká forma na bábovku je najlepšia?

Bábovka, to je klasika, ktorá patrí k našej kuchyni. Nie je však jedno, v čom ju pečiete. Formy z rôznych...
5 minút čítania

Originálny receptár: 12 legendárnych lahôdkových šalátov podľa socialistických noriem ČSN

Originálny receptár:
12 legendárnych lahôdkových šalátov podľa socialistických noriem ČSN

Vlašský, vajíčkový, parížsky, či treska, v časoch socializmu sa šaláty do vtedajších lahôdok, bufetov a mliečnych barov robili podľa stanovených...
6 minút čítania

Na toto pozor: 3 dôvody, pre ktoré sa môžu vaše knedle pri varení rozpadnúť

Na toto pozor:
3 dôvody, pre ktoré sa môžu vaše knedle pri varení rozpadnúť

Žemľové knedle sú výbornou prílohou, ale vždy je to tak troška lotéria, či sa pri varení nerozpadnú....
3 minúty čítania

Geniálny vynález: 14 receptov pre remosku, retro spotrebič, ktorý varí, dusí a upečie aj buchty

Geniálny vynález:
14 receptov pre remosku, retro spotrebič, ktorý varí, dusí a upečie aj buchty

Remoska sa objavila v šesťdesiatych rokoch minulého storočia a vo vtedajšom Československu zažila veľký boom....
6 minút čítania

Galiba na plechu: Nevyšiel vám koláč? Pravdepodobne ste urobili niektorú z týchto chýb

Galiba na plechu:
Nevyšiel vám koláč? Pravdepodobne ste urobili niektorú z týchto chýb

Pri pečení sa toho dá pokaziť pomerne veľa. Toto je 10 najčastejších chýb, ktoré môžu za to, že sa vám koláč nevydaril...
7 minút čítania

Príloha Varecha 46/2023: Dobroty, ktorým čas neuškodil

Príloha Varecha 46/2023:
Dobroty, ktorým čas neuškodil

Varecha s odskúšanými receptami na skvelé retro dobroty, ktorým čas neuškodil, vychádza ako príloha denníka Pravda už vo štvrtok 16. novembra.
3 minúty čítania