Na druhý deň:
Nezjedené hamburgery nie sú odsúdené na vyhadzov. Toto s nimi urobte a ešte si na nich pochutíte

Jana Klimanová, 15. júla 2024     3 minúty čítania

Aj na nasledujúci deň môžu byť hamburgery fajn. Čo s nimi treba podniknúť, aby ste z nich ešte mali pôžitok?



Foto: Shutterstock

Neprišli všetci na grilovačku alebo ste mali väčšie oči, a zopár hamburgerov vám ostalo? Ešte ich nemusíte vyhadzovať. Dajú sa totiž zohriať tak, aby boli opäť chrumkavé alebo z nich pripraviť úplne nové jedlo.

Predpokladom, aby ste si na nich pochutili aj na nasledujúci deň, je nezabudnúť neskonzumované hamburgery po grilovačke odložiť do chladničky.

1. Najprv rozobrať

Ak by ste zohriali celý hamburger naraz, výsledkom by bola premočená žemľa. Trik spočíva v tom, že pred zohriatím treba hamburger "rozobrať".



Foto: Shutterstock

Najskôr však hamburger vyberte z chladničky a nechajte ho ohriať pri izbovej teplote. Potom oddeľte žemle, mäso a všetku zeleninu, ktorá sa dá zachrániť. Ak má však šalát najlepšie časy už za sebou, radšej ho vyhoďte. Paradajky, cibuľa a uhorky budú pravdepodobne po noci v chlade ešte v poriadku.

2. Ohrievanie v rúre

Mäso a žemle (prerezanými stranami smerom nahor) položte na plech vyložený papierom na pečenie alebo na mriežku podloženú plechom. Vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a ohrievajte 10 minút. Po tomto čase mäso aj žemle otočte a pokračujte v ohrievaní ďalších 10 minút.

3. Ohrievanie na panvici

Na mäsové burgre môžete použiť aj nepriľnavú panvicu - pridajte 2 lyžice vody alebo vývaru, prikryte pokrievkou a 5 minút naparujte. Mäso vyberte na papierovú utierku, utierkou osušte aj panvicu. Následne, už bez vody, opečte na panvici aj žemle.

4. Pripravte z neho nové jedlo

Ak už je príliš neskoro na záchranu hamburgera, radšej z neho urobte niečo iné. Žemle nahraďte chlebom, karbonátok pridajte na čerstvý šalát, urobte z neho náplň do plnenej papriky, alebo ho rozdrvte, opražte na cibuľke a uvarte spolu so zemiakmi na mäsovú polievku.



Foto: Shutterstock

Burgre krátko povarte s paradajkovou omáčkou a prelejte nimi špagety, rovnako ich môžete použiť ako základ na lasagne.



ANKETA: Stalo sa vám už, že ste neodhadli množstvo hamburgerov a ostali vám?

22,2%



77,8%







Diskusia k článku







 



TOPlist