Ochutí a neuškodí:
7x domáca vegeta. Vyrobte si kuchársky poklad bez glutamanu a éčok

Redakcia Varecha.sk, 20. júla 2024     4 minúty čítania

Aj keď dostať koreninovú zmes bez umelých prísad, tú domácu nikdy netromfne. A ak ešte bude urobená zo zeleniny a byliniek z vlastnej záhrady, jej chuť a aróma bude v porovnaní s tou kupovanou nezameniteľná.

Domáca vegeta

Recept - Domáca vegeta
Foto: SegiDomáca vegeta Domáca je domáca...

Domáca biovegeta

Recept - Domáca biovegeta
Foto: AnniemarreaDomáca biovegeta Túto vegetu vyrábam už asi 10 rokov. Robievam 2 dávky naraz a vystačí mi to pri bežnom varení celý rok. Z kupovanej vegety ma pálila záha, tak som raz skúsila túto a už som pri nej ostala.

Sušená zeleninová zmes (fotorecept)

Recept - Sušená zeleninová zmes
Foto: RennatteSušená zeleninová zmes Nemá žltú farbu ako z obchodu, lebo v nej nie je pridané žiadne farbivo, éčko ani chémia, ale pri použití pri varení sa prírodná farba prejaví.

Tekuté koření do polévek z libečku (ligurčeku)

Recept - Tekuté koření do polévek z libečku (ligurčeku)
Foto: RemculaTekuté koření do polévek z libečku (ligurčeku) Polévka bez masoxu, nebo nějakého bujónu vám připadá, jak vývar z ponožek :) omlouvám se za ten výraz. No a co takhle udělat si aspoň něco trochu podobného?

Vyrobte si domácu vegetu

Recept - Vegeta
Foto: BylinkyzbabickinejzahradyVyrobte si domácu vegetu Toto žlté ochucovadlo asi pozná každá gazdinka. Pri kúpe v obchode však draho zaplatíte za vysoký podiel soli v nej a tak vám odporúčam urobiť si ju radšej doma.

Domáca vegetová soľ z ligurčeka (fotorecept)

Recept - Domáca vegeta
Foto: GordonkoDomáca vegetová soľ z ligurčeka Pripravená z vlastného ligurčeka - bez éčok.

Domáca bylinková vegeta (fotorecept)

Recept - Vegeta
Foto: BabkamtDomáca bylinková vegeta V lete si suším bylinky a robím z nich túto bylinkovú zmes. Je bez glutamanu sodného a ostatných E- čok, ktoré sa nachádzajú v kupovanej vegete. Každý si do nej môže pridať také bylinky, čo mu chutia.




ANKETA: Ak ochucovadlo kupujete, tak vždy bez éčok?

77,6%



22,4%







Diskusia k článku







 



TOPlist