Foto: Shutterstock
Miešaný drink pochádzajúci z Talianska, ktorý má aj u nás už roky verných fanúšikov, to je Aperol Spritz. Mnohí si bez neho leto nevedia ani predstaviť, radi si ho vychutnávajú v kaviarňach či na terasách v meste alebo na výlete.
Na prvý pohľad sa zdá, že namiešať si kombináciu likéru Aperol, šumivého Prosseca, sódy a ľadu v domácich podmienkach nemôže byť nič zložité.
Ako je teda možné, že ten "váš" domáci Aperol Spritz nechutí tak dobre, ako vo vašom obľúbenom podniku? No lebo aj veci, ktoré vyzerajú jednoducho, môžu mať svoj "háčik". Tak je to aj pri tomto miešanom nápoji. Toto sú 3 dôležité veci pri príprave Aperol Spritzu, ktoré ak zanedbáte, negatívne sa to podpíše na výsledku.
1. Použite to správne Prosecco
Veľmi dôležitý pri originálnom Aperol Spritzi je výber správneho šumivého vína. V pôvodnom recepte sa používa Prossecco. Môžete si zvoliť hocijakú značku, výber je aj u nás bohatý, dôležité však je, že to musí byť suché Prosecco - môžete ho nájsť aj pod označením Brut alebo Extra Dry. Drink so sladkým alebo polosladkým Proseccom je "lepkavý" a už po pár dúškoch ho budete mať dosť.2. Dodržte pomer prísad
Typickú, originálnu chuť získate len vtedy, ak sa budete držať originálneho receptu a teda presného pomeru jednotlivých zložiek nápoja. Ten pochádza od samotnej značky Aperol a hovorí, že Aperol Spritz tvoria dva diely horkého likéru Aperol, tri diely Prosecca a jeden diel sódy.Foto: Shutterstock
Najprv dajte do pohárov ľad, potom nalejte vychladené Prosecco, po ňom Aperol a nakoniec sódu. Drink ozdobte plátkom pomaranča.
Diskusia k článku