Fedor Malík:
Morušové piškótové cesto
Ku koloritu malokarpatského kraja patria i vzácne stromy.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Michal Konrád:
Lásku a vášeň je cítiť v jedle
Šikovný šéfkuchár hovorí o príprave ázijských jedál.
9 minút čítania
Fedor Malík:
Recepty babičky Zajacovej
Brazílske mesto Gramado, perla juhu krajiny, je mestom čokolády.
2 minúty čítania
Trendy:
Odšťavujme, je to zdravé
Máte doma odšťavovač? Ak nie, je najvyšší čas si ho zadovážiť.
17 minút čítania
Fedor Malík:
Brazílske churrasco
Pochrapkával som v posteli a akosi v podvedomí som tušil, že kdesi sa stala chyba.
2 minúty čítania
Trendy:
Na očistu tela je leto vhodné
Telo treba očisťovať počas celého roka, ale počas letných mesiacov je tiež dobré obdobie.
15 minút čítania
Fedor Malík:
Kapustový šalát a hulárové víno
Naše pomaturitné stretnutie bolo na zaplakanie.
2 minúty čítania
Trendy:
Sezóna zavárania je v plnom prúde
Čo sa zo záhradky nespotrebuje, to treba zavariť.
19 minút čítania
Fedor Malík:
Ako prekvapím Alvareza
Alvarez Momi, skvelý taliansky kuchár z Verony, tvrdí, že pri sporáku je najdôležitejšia túžba po varení.
2 minúty čítania
Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne - Holandsko
Holandsko nie je len krajinou tulipánov, ale aj zaujímavých chutí.
24 minút čítania
Fedor Malík:
Kolieska mladej tekvičky
Ten čas na prelome jari a leta v našej zeleninovej záhrade mám najradšej.
2 minúty čítania
Šéfkuchár Branislav Križan:
Dezert je dôležitou súčasťou jedla
Na bratislavskom Gurmán Feste sme sa zhovárali s obľúbeným šéfkuchárom.
9 minút čítania
Fedor Malík:
Pštrosia praženica
Ak pôjdete niekedy do Skalice, zastavte sa v Mokrom Háji.
2 minúty čítania
Trendy:
Gurmán Fest v znamení kulinárskej pohody
V bratislavskej Medickej záhrade sa cez víkend uskutočnil 4. ročník Gurmán Festu.
10 minút čítania
Šéfkuchár Enrique Sánchez:
Olivy sa dajú naplniť čímkoľvek
O prvé priečky v kvalite olív a olivového oleja sa Španieli bijú s Talianmi.
12 minút čítania
Fedor Malík:
Kuracie filé po turecky
Po prvý raz som Turecko navštívil ešte v roku 1974...
2 minúty čítania
Trendy:
Sous vide – staronová metóda na prípravu jedla
Metóda sous vide sa čoraz častejšie využíva aj v slovenských reštauráciách.
14 minút čítania
Fedor Malík:
Jahody v ružovom víne
Jahodám rastúcim po okrajoch našej záhrady sme sa tohto roku mimoriadne venovali...
2 minúty čítania
Trendy:
Slovak Food Festival opäť očaril
Počas uplynulého víkendu si gurmáni prišli na svoje. V atraktívnych priestoroch areálu Bratislavského hradu sa uskutočnil už tretí ročník Slovak Food Festivalu.
11 minút čítania
Fedor Malík:
Kačací guláš
Dlhé roky sa pod Malými Karpatmi tradovalo, že kačka i húska by sa mali konzumovať až na jeseň.
2 minúty čítania
Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Egypt
Spoznajte kuchyňu turisticky obľúbeného Egypta!
19 minút čítania
Varenie vo vákuu je zábava
V minulom článku “Vákuové balenie potravín je hračka” sme písali o talianskych vákuových baličkách Takaje....
6 minút čítania
Červené a šťavnaté
Paradajky sú obľúbenou zeleninou, ktorá sa využíva v každej slovenskej kuchyni...
4 minúty čítania




















