Trendy:
Spoznajte chute Slovenska
na tohtoročnom Slovak Food Festivale

Andrea Červenková, 15. mája 2013     3 minúty čítania

Po roku sa na Bratislavskom hrade opäť začne najväčší piknik v meste – SLOVAK FOOD FESTIVAL, ktorý otvorí brány svojim návštevníkom už po 4. krát. V dňoch 24. – 26. mája 2013 ponúka degustácie, predvádzacie šou, súťaže, ale najmä príjemnú atmosféru a kopec dobrej nálady. Vstup je voľný.


Foto: Slovak Food Festival

Degustácia na minuloročnom
Slovak Food Festivale


Festival sa neoficiálne začína už vo štvrtok 23. 5. 2013 večerom vína, počas ktorého môžete pri dobrej muzike ochutnať kvalitné vína spolu s lahodnými chuťovkami.

Počas celého tohtoročného Slovak Food Festivalu majú účastníci možnosť vyskúšať si rôzne kurzy školy varenia Chefparade, medzi ktoré patria napríklad populárne kurzy prípravy sushi, pravých steakov, rýb a darov mora, jedál talianskej, indickej či francúzskej kuchyne. Na kurzy je potrebné sa prihlásiť vopred na stránkach Slovak Food Festivalu.

Ani tento rok nebudú na festivale chýbať Majstrovstvá republiky v otváraní ustríc, Súťaž v čistení špargle či veľmi populárna Súťaž médií vo varení.


Foto: Slovak Food Festival

Takto sa varilo na minuloročnom
Slovak Food Festivale


Program pre rodiny s deťmi je vždy neodmysliteľnou súčasťou festivalu. V detskom kútiku bude pre našich najmenších pripravená škola varenia Kikirikí a deti sa môžu naučiť aj to, ako sa starať o svoje zúbky. Na záver si budú môcť z festivalu odniesť kvalitnú zubnú kefku. Radosť iste budú mať aj z možnosti pohladkať živé ovečky v malom košiari.

Dôležitou súčasťou sobotňajšieho programu bude krst kuchárskej knihy finalistky televíznej šou MasterChef Michaely Králikovej, ktorú pokrstí známy šéfkuchár Jaroslav Židek.

V nedeľu sa milovníci zdravého životného štýlu môžu tešiť na diskusiu s MUDr. Igorom Bukovským.

Počas trvania festivalu bude zabezpečená kyvadlová doprava osobnými automobilmi, ktoré budú premávať medzi Primaciálnym námestím a Bratislavským hradom, spojenie centra mesta a festivalového areálu bude tak pre mnohých návštevníkov ešte dostupnejšie a pohodlnejšie.

Nenechajte si teda ujsť víkend plný dobrého jedla a zaujímavého programu, usporiadatelia spolu s vyše šesťdesiatimi vystavovateľmi zo Slovenska, Rakúska, či Maďarska sa na vás všetkých veľmi tešia.




Diskusia k článku

vcelka
To s sutomobilmi nechápem... To akože stačí zastaviť auto a vezieme sa na hrad? Koľko tých áut bude - aspoň tisíc?
tinca
@andreac Andrejka, mám dotaz či sa do súťaže vo varení nezapojí aj tím z Varechy,po minulé roky to tak bolo? Neviem či bude taká možnosť aj tento rok. Ďakujem.


andreac
@tinca , tento rok sa pravdepodobne tím z Varechy nezapojí. Ale budú tam iné zaujímavé atrakcie, takže treba prísť!






 



TOPlist