Magazín

Strukoviny chutia aj liečia

Trendy:
Strukoviny chutia aj liečia

Šošovica, hrášok, fazuľa, kde ste boli, tetka Zuzuľa...
10 minút čítania

Nemecká pivová polievka

Fedor Malík:
Nemecká pivová polievka

Môj švagor Fritz, rodák z Gery, žije už tri desiatky liet v Bavorsku.
2 minúty čítania

Jarná zelenina a ovocie v našich kuchyniach

Trendy:
Jarná zelenina a ovocie v našich kuchyniach

Tiež ste fanúšikmi jarnej zeleniny a ovocia?
9 minút čítania

Orechová torta babky Kataríny

Fedor Malík:
Orechová torta babky Kataríny

Oboch mojich dedov si nemôžem pamätať...
2 minúty čítania

Tanier si treba vedieť správne rozdeliť

Osobnosti:
Tanier si treba vedieť správne rozdeliť

Ako si cvičením a zdravou výživou vylepšiť postavu do plaviek.
10 minút čítania

Vákuové balenie potravín je hračka

Vákuové balenie potravín je hračka

Spôsob uchovávania potravín vo vákuu je známy už dlho...
6 minút čítania

Kopačková polievka

Fedor Malík:
Kopačková polievka

Život vinohradníckeho tovarichára v časoch neľútostného kapitalizmu bol neľahký.
2 minúty čítania

Chutné zdravie z našich polí

Trendy:
Chutné zdravie z našich polí

Zrná obilnín by podľa odborníkov mali tvoriť súčasť našej každodennej stravy.
8 minút čítania

Pečený vôl na Zoške

Trendy:
Pečený vôl na Zoške

V Karpatoch síce dávno po vlkoch nie je ani chýru, ani slychu, ale spomienka na jedného stále zostáva.
8 minút čítania

Pondelkové hašé

Fedor Malík:
Pondelkové hašé

Môj dedo Alexander Mesík bol učiteľ.
2 minúty čítania

Svetové kuchyne – Alsasko (Francúzsko)

Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Alsasko (Francúzsko)

Nazrite s nami do tajov alsaskej kuchyne.
18 minút čítania

Plnený kaleráb

Fedor Malík:
Plnený kaleráb

Tú knihu, napriek tomu že bola rozsypaná, som na blšom trhu nekúpil za lacné peniaze.
2 minúty čítania

Po roku je tu opäť Slovak Food Festival

Trendy:
Po roku je tu opäť Slovak Food Festival

Festival dobrého jedla tento rok opäť otvorí brány pre milovníkov gastronómie.
7 minút čítania

Wielkanoc Polska

Fedor Malík:
Wielkanoc Polska

Takýto názov má báseň Wincenta Pola z jeho zbierky Piesne o našom domove.
2 minúty čítania

Veľkonočné jedlá kedysi a dnes

Trendy:
Veľkonočné jedlá kedysi a dnes

Veľká noc je tu už o pár dní. Ste na ňu v kuchyni pripravení?
9 minút čítania

Skoro ako doma

Fedor Malík:
Skoro ako doma

V rýchlovlaku TGV na ceste z Paríža do Luxemburgu som zbieral informácie o tamojšej kuchyni.
2 minúty čítania

Vypestujte si bylinky doma

Trendy:
Vypestujte si bylinky doma

Vôňu doma vypestovaných byliniek nenahradí nič.
9 minút čítania

Karé kráľa Juraja

Fedor Malík:
Karé kráľa Juraja

Osemnásty ročník parížskeho konkurzu vín je za nami.
2 minúty čítania

Roy Littlesun: Pri jedle trávime málo času

Roy Littlesun:
Pri jedle trávime málo času

Tak trochu filozoficky, nielen o makrobiotickej strave.
12 minút čítania

Diplomantka Ildikó

Fedor Malík:
Diplomantka Ildikó

Na skúške som jej dal áčko.
2 minúty čítania

Svetové kuchyne – Austrália

Svetové kuchyne:
Svetové kuchyne – Austrália

Ponúkame vám pohľad na austrálsku kuchyňu a jej zvyklosti.
16 minút čítania

Slivky v kabáte

Fedor Malík:
Slivky v kabáte

Prídalova slivková lúčka za modranskými mestskými hradbami bola územím nikoho.
2 minúty čítania

Oslaďme si život medom

Trendy:
Oslaďme si život medom

Pohár medu, sladučkej dobroty a lieku, sa nájde azda v každej domácnosti.
18 minút čítania

Tirolské stehná

Fedor Malík:
Tirolské stehná

Aby nedošlo k omylu, písmo bude o ich kuracích stehnách.
2 minúty čítania

Andy Pavlík Timková: Aj zdravé jedlo sa dá uvariť chutne

Andy Pavlík Timková:
Aj zdravé jedlo sa dá uvariť chutne

V rozhovore so známou moderátorkou ponúkame jej pohľad na zdravú výživu.
13 minút čítania