Magazín

Víno z brehov Paríža pijú v Paríži na Seine

O víne:
Víno z brehov Paríža pijú v Paríži na Seine

V každom poctivom víne je odtlačok územia a doň vpísaného ľudského osudu. Jeden z neopakovateľných príbehov sa už po celé generácie odohráva uprostred Hronskej...
11 minút čítania

Návrat do vinohradov, kde sa víno rodí

O víne:
Návrat do vinohradov, kde sa víno rodí

Slovenské vína a vinohrady menia svoju podobu. Za zmenou sú ich tvorcovia. Aj vinár Martin Pomfy túži po jedinečnom víne. Vraví, ...
14 minút čítania

Prvé adventné pečenie: 10 receptov na voňavé medovníky, bez ktorých sa Vianoce nezaobídu

Prvé adventné pečenie:
10 receptov na voňavé medovníky, bez ktorých sa Vianoce nezaobídu

Čaká nás prvý adventný víkend, do našich domovov sa pomaly vkráda vianočná atmosféra. Nevieme ako vy, ale my si ju bez vône medovníkov nevieme predstaviť....
5 minút čítania

Majstri varešky: Opulentné pochúťky

Majstri varešky:
Opulentné pochúťky

November asi nie je pre mnohých ľudí príjemný mesiac. Sychravé počasie, tma od pol piatej, do Vianoc ešte ďaleko. Treba si...
2 minúty čítania

Varecha 47/2021: Mäso s fantáziou

Varecha 47/2021:
Mäso s fantáziou

Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete v piatok 26. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Slovensko má výnimočné odrody. Ako s nimi naloží?

O víne:
Slovensko má výnimočné odrody. Ako s nimi naloží?

Babie leto vzrušuje každého vinohradníka. Vinohrady vydávajú úrodu a miliardy kvasiniek rozbiehajú v pivniciach zázračnú premenu muštu na víno. Ten čas miluje Eduard...
19 minút čítania

Terasy? Pre vinohradníkov požehnanie aj kríž

O víne:
Terasy? Pre vinohradníkov požehnanie aj kríž

Vinohrady na terasách sú ozdobou krajiny. Akoby tu boli odnepamäti. Vypínajú sa nad brehmi Mosely, Rýna, Dunaja. Na Slovensku sa...
7 minút čítania

Jedlo, drogéria alebo granule pre domáceho miláčika: Kuriér u vás zazvoní už pár minút po objednávke

Jedlo, drogéria alebo granule pre domáceho miláčika:
Kuriér u vás zazvoní už pár minút po objednávke

V tomto momente doručuje po celom Slovensku flotila kuriérov objednávky vytvorené iba pred niekoľkými minútami. Novú službu ultra rýchleho doručovania môžu využívať ľudia už v desiatich najväčších slovenských mestách....
5 minút čítania

Napísali ste nám: Ako nakupujem chlieb a pečivo

Napísali ste nám:
Ako nakupujem chlieb a pečivo

Nedávno sme sa vás pýtali, ako a kde nakupujete chlieb a pečivo, podľa čoho si ich vyberáte a aké druhy uprednostňujete. Tak...
4 minúty čítania

Chute na zemi, chute vo vzduchu

Fedor Malík:
Chute na zemi, chute vo vzduchu

Niekoľko dní pobytu na Madeire je za nami. Životný sen sa mi splnil.
3 minúty čítania

Vladimír Mrva: Nekrič hop, pokiaľ víno nedozreje

O víne:
Vladimír Mrva: Nekrič hop, pokiaľ víno nedozreje

Aké bude víno z ročníka 2021? Podľa prvých správ mieri kvalitou vysoko. Rešpektovaný trnavský vinár Vladimír Mrva, ktorý so spoločníkom Petrom Stankom zbiera...
11 minút čítania

Slinky sa budú zbiehať: 10x pečená krkovička, ktorá bude chutiť celej rodine

Slinky sa budú zbiehať:
10x pečená krkovička, ktorá bude chutiť celej rodine

Nebudeme si klamať, žiadna diéta to nie je, ale čo narobíme, keď pečená bravčová krkovička je taká fantastická! Pokochajte sa najprv očami...
5 minút čítania

Martin Nikodým: Mám rád všetko, čo sa dá pripraviť rýchlo

Martin Nikodým:
Mám rád všetko, čo sa dá pripraviť rýchlo

Moderátor, včelár a vášnivý cestovateľ. To všetko je Martin Nikodým. O týchto dôležitých súčastiach jeho života sme sa s ním porozprávali ešte...
6 minút čítania

Chutné popoludnie: Čaj o piatej ako v Anglicku

Chutné popoludnie:
Čaj o piatej ako v Anglicku

Skracujúce sa jesenné dni si treba nejako spríjemniť. Čo poviete na čaj o piatej? Hoci to názov evokuje, zďaleka nejde len o čaj...
3 minúty čítania

Uložiť, nestratiť: Toto urobte, keď vám pri vianočnom pečení ostanú bielky

Uložiť, nestratiť:
Toto urobte, keď vám pri vianočnom pečení ostanú bielky

Často sa stáva, že v recepte na koláčiky potrebujete len žĺtky a inak to nebude ani pri vianočnom pečení. Aj bielky však môžete krásne využiť na sladké dobroty vhodné na sviatočný stôl....
4 minúty čítania

Varecha 46/2021: Varenie ako zážitok

Varecha 46/2021:
Varenie ako zážitok

Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete v piatok 19. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania

To naj z Varecha.sk: 10 najklikanejších krémešov všetkých čias

To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších krémešov všetkých čias

Medové či francúzske, krémeše tu vždy boli a vždy budú! Prežili zmenu režimu a tak ako sme ich milovali pred desiatkami rokov, milujeme ich dodnes....
4 minúty čítania

Na Zámku anjelov

Fedor Malík:
Na Zámku anjelov

Skok sem, skok tam. Alebo po nemecky jeden „Katzensprung“. Mačací skok do Talianska. Na tri dni. V stredu tam, ...
2 minúty čítania

Retro menu: 10 jedál, na ktoré sme chodili do reštaurácií za socíku

Retro menu:
10 jedál, na ktoré sme chodili do reštaurácií za socíku

Pamätáte si ešte, na čom sme si pochutnávali v reštauráciách pred Nežnou revolúciou? Nová doba priniesla nový vietor aj do reštauračných kuchýň a množstvo jedál dnes už na jedálnych lístkoch nenájdete....
4 minúty čítania

Polievka sv. Alžbety: Nasýtila hladných a spojila kuchárov v pomoci ľuďom v núdzi

Polievka sv. Alžbety:
Nasýtila hladných a spojila kuchárov v pomoci ľuďom v núdzi

Jožko Mak a Slovenské dobroty zavítali na východné Slovensko, aby čitateľom portálu varecha.sk priniesli atmosféru dobrého jedla s originálnou chuťou pomoci rodinám v núdzi....
6 minút čítania

Cukrárka Majka Laurincová: Pečenie je pre mňa útek od reality

Cukrárka Majka Laurincová:
Pečenie je pre mňa útek od reality

Odboru, ktorý vyštudovala sa nikdy nevenovala, pretože ju zlákalo sladké pečenie. Naplno sa jej vášeň rozvinula, keď sa jej narodila dcéra...
6 minút čítania

Prečo by ste mali dať prednosť ovociu zo slovenských sadov?

Prečo by ste mali dať prednosť ovociu zo slovenských sadov?

INZERCIA - Podľa čoho sa rozhodujete pri výbere ovocia? Jednou z vecí, ktorú by ste nemali ignorovať, je pôvod ovocia. Ten často býva...
3 minúty čítania

Varecha 45/2021: Labužnícky november

Varecha 45/2021:
Labužnícky november

Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete v piatok 12. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania

Upracte jeseň do špajzy

Trendy:
Upracte jeseň do špajzy

Zo záhrad a polí sa zbierajú posledné plodiny, prízemný mráz je katom aj pre odolnejšie rastliny.
2 minúty čítania

To naj z Varecha.sk: 10 najklikanejších receptov na trdelník

To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na trdelník

Tradičný trdelník sa podľa originálneho receptu pečie na trdle nad ohňom. U nás na Vareche však nájdete skvelé tipy ako si túto dobrotu upiecť doma aj bez trdla a bez ohniska....
4 minúty čítania