O víne:
Víno z brehov Paríža pijú v Paríži na Seine
V každom poctivom víne je odtlačok územia a doň vpísaného ľudského osudu. Jeden z neopakovateľných príbehov sa už po celé generácie odohráva uprostred Hronskej...
11 minút čítania
O víne:
Návrat do vinohradov, kde sa víno rodí
Slovenské vína a vinohrady menia svoju podobu. Za zmenou sú ich tvorcovia. Aj vinár Martin Pomfy túži po jedinečnom víne. Vraví, ...
14 minút čítania
Prvé adventné pečenie:
10 receptov na voňavé medovníky, bez ktorých sa Vianoce nezaobídu
Čaká nás prvý adventný víkend, do našich domovov sa pomaly vkráda vianočná atmosféra. Nevieme ako vy, ale my si ju bez vône medovníkov nevieme predstaviť....
5 minút čítania
Majstri varešky:
Opulentné pochúťky
November asi nie je pre mnohých ľudí príjemný mesiac. Sychravé počasie, tma od pol piatej, do Vianoc ešte ďaleko. Treba si...
2 minúty čítania
Varecha 47/2021:
Mäso s fantáziou
Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete v piatok 26. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
O víne:
Slovensko má výnimočné odrody. Ako s nimi naloží?
Babie leto vzrušuje každého vinohradníka. Vinohrady vydávajú úrodu a miliardy kvasiniek rozbiehajú v pivniciach zázračnú premenu muštu na víno. Ten čas miluje Eduard...
19 minút čítania
O víne:
Terasy? Pre vinohradníkov požehnanie aj kríž
Vinohrady na terasách sú ozdobou krajiny. Akoby tu boli odnepamäti. Vypínajú sa nad brehmi Mosely, Rýna, Dunaja. Na Slovensku sa...
7 minút čítania
Jedlo, drogéria alebo granule pre domáceho miláčika:
Kuriér u vás zazvoní už pár minút po objednávke
V tomto momente doručuje po celom Slovensku flotila kuriérov objednávky vytvorené iba pred niekoľkými minútami. Novú službu ultra rýchleho doručovania môžu využívať ľudia už v desiatich najväčších slovenských mestách....
5 minút čítania
Napísali ste nám:
Ako nakupujem chlieb a pečivo
Nedávno sme sa vás pýtali, ako a kde nakupujete chlieb a pečivo, podľa čoho si ich vyberáte a aké druhy uprednostňujete. Tak...
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Chute na zemi, chute vo vzduchu
Niekoľko dní pobytu na Madeire je za
nami. Životný sen sa mi splnil.
3 minúty čítania
O víne:
Vladimír Mrva: Nekrič hop, pokiaľ víno nedozreje
Aké bude víno z ročníka 2021? Podľa prvých správ mieri kvalitou vysoko. Rešpektovaný trnavský vinár Vladimír Mrva, ktorý so spoločníkom Petrom Stankom zbiera...
11 minút čítania
Slinky sa budú zbiehať:
10x pečená krkovička, ktorá bude chutiť celej rodine
Nebudeme si klamať, žiadna diéta to nie je, ale čo narobíme, keď pečená bravčová krkovička je taká fantastická! Pokochajte sa najprv očami...
5 minút čítania
Martin Nikodým:
Mám rád všetko, čo sa dá pripraviť rýchlo
Moderátor, včelár a vášnivý cestovateľ. To všetko je Martin Nikodým. O týchto dôležitých súčastiach jeho života sme sa s ním porozprávali ešte...
6 minút čítania
Chutné popoludnie:
Čaj o piatej ako v Anglicku
Skracujúce sa jesenné dni si treba nejako spríjemniť. Čo poviete na čaj o piatej? Hoci to názov evokuje, zďaleka nejde len o čaj...
3 minúty čítania
Uložiť, nestratiť:
Toto urobte, keď vám pri vianočnom pečení ostanú bielky
Často sa stáva, že v recepte na koláčiky potrebujete len žĺtky a inak to nebude ani pri vianočnom pečení. Aj bielky však môžete krásne využiť na sladké dobroty vhodné na sviatočný stôl....
4 minúty čítania
Varecha 46/2021:
Varenie ako zážitok
Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete v piatok 19. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších krémešov všetkých čias
Medové či francúzske, krémeše tu vždy boli a vždy budú! Prežili zmenu režimu a tak ako sme ich milovali pred desiatkami rokov, milujeme ich dodnes....
4 minúty čítania
Fedor Malík:
Na Zámku anjelov
Skok sem, skok tam. Alebo po nemecky jeden „Katzensprung“. Mačací skok do Talianska. Na tri dni. V stredu tam, ...
2 minúty čítania
Retro menu:
10 jedál, na ktoré sme chodili do reštaurácií za socíku
Pamätáte si ešte, na čom sme si pochutnávali v reštauráciách pred Nežnou revolúciou? Nová doba priniesla nový vietor aj do reštauračných kuchýň a množstvo jedál dnes už na jedálnych lístkoch nenájdete....
4 minúty čítania
Polievka sv. Alžbety:
Nasýtila hladných a spojila kuchárov v pomoci ľuďom v núdzi
Jožko Mak a Slovenské dobroty zavítali na východné Slovensko, aby čitateľom portálu varecha.sk priniesli atmosféru dobrého jedla s originálnou chuťou pomoci rodinám v núdzi....
6 minút čítania
Cukrárka Majka Laurincová:
Pečenie je pre mňa útek od reality
Odboru, ktorý vyštudovala sa nikdy nevenovala, pretože ju zlákalo sladké pečenie. Naplno sa jej vášeň rozvinula, keď sa jej narodila dcéra...
6 minút čítania
Prečo by ste mali dať prednosť ovociu zo slovenských sadov?
INZERCIA - Podľa čoho sa rozhodujete pri výbere ovocia? Jednou z vecí, ktorú by ste nemali ignorovať, je pôvod ovocia. Ten často býva...
3 minúty čítania
Varecha 45/2021:
Labužnícky november
Ďalšie číslo magazínu Varecha nájdete v piatok 12. novembra v denníku Pravda.
3 minúty čítania
Trendy:
Upracte jeseň do špajzy
Zo záhrad a polí sa zbierajú posledné plodiny, prízemný mráz je katom aj pre odolnejšie rastliny.
2 minúty čítania
To naj z Varecha.sk:
10 najklikanejších receptov na trdelník
Tradičný trdelník sa podľa originálneho receptu pečie na trdle nad ohňom. U nás na Vareche však nájdete skvelé tipy ako si túto dobrotu upiecť doma aj bez trdla a bez ohniska....
4 minúty čítania