Foto: TV Varecha
„Chcel som k tejto téme vymyslieť jednoduché mäsité jedlo k pivu. Tak som sa rozhodol pripraviť kuracie stripsy, ktoré zvládne aj každý chlap. A keďže sa snažím aj klasické jedlo vždy ozvláštniť niečím netradičným, obalil som ich namiesto strúhanky v rozmrvených slaných praclíkoch. Je to skvelá kombinácia, ktorú musíte určite vyskúšať. A k chrumkavým stripsom, samozrejme, patrí aj dokonalá omáčka.“
Kuracie stripsy v praclíkovej kruste
s medovo-horčicovým dipom
Foto: TV Varecha
Suroviny:
• 500 g kuracích pŕs K-Purland
• 1 biely jogurt K‑Classic
• 1 vajce K-Z lásky k tradícii
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 balenie slaných praclíkov K‑Classic
• 250 g majonézy K‑Classic
• 2 PL dijonskej horčice K-Favourites
• 2 PL medu
• 1 ČL karí korenia
• soľ K‑Classic
• mleté čierne korenie
• olej na vysmážanie
Postup:
1. Kuracie prsia nakrájame na tenké dlhé pásiky.
2. Biely jogurt, vajíčko, roztlačený cesnak, soľ a mleté čierne korenie zmiešame. Do marinády vložíme kuracie kúsky a necháme aspoň hodinu odstáť.
3. Za hrsť praclíkov rozdrvíme na malé kúsky, môžeme si pomôcť mixérom. Odležané kuracie mäso vyberieme z marinády, obalíme v rozdrvených praclíkoch a vysmažíme na oleji dozlatista.
4. Majonézu, horčicu, med, karí korenie a trochu mletého čierneho korenia dáme do misky a vymiešame hladký dip, ktorý podávame k chrumkavým kuracím stripsom.